Bitcoin Smarter păreri

Este o platformă crypto nouă, care tranzacționează automat printr-un algoritm de trading. Bitcoin Smarter este promovat la noi în țară sub denumirea de Bitcoinera. Vom analiza această platformă din punct de vedere al informațiilor găsite online dar și cum ni se pare la prima vedere după ce am creat un cont.

Despre Bitcoin Smarter și cum funcționează

Este un serviciu financiar afiliat cu multiple companii de tranzacționare (brokeri), prin care poți investi în Bitcoin și alte criptomonede care apoi sunt tranzacționate automat prin intermediul unui robot (algoritm), făcut să genereze profit în momentele de volatilitate ale pieței.

La prima vedere pare prea frumos să fie adevărat, mai ales că este prezentat ca un fel de metodă de îmbogățire rapidă. Dar dacă ne uităm mai bine, acesta este doar marketingul/ambalajul, care într-adevăr este cam agresiv. Însă ceea ce ne-a interesat pe noi este să aflăm cum funcționează și dacă generează profit.

Ne-am uitat pe reviews pe TrustPilot, dar nu am aflat mare lucru. Am continuat research-ul și am găsit mai multe informații pe Facebook de la oameni care l-au încercat. Unii entuziaști, alții dezamăgiți, dar în final am dat de niște date care se potrivesc cu ce am aflat noi după ce am creat un cont. Vom scrie un pic mai jos despre roboții prin care funcționează Bitcoin Smarter și de ce realitatea nu este chiar ca în reclamă, deși unii au făcut sume frumoase știind câteva lucruri în plus.

Bitcoin Smarter forum

Am căutat un forum unde alte persoane au încercat Bitcoin Smarter, însă nu există mai nimic postat pentru că este un serviciu relativ nou pe piață, cel puțin cu această denumire. Iar forumuri dedicate pentru Bitcoin Smarter nu există deocamdată în România.

Nu ne-am lăsat păgubași și am căutat mai departe, găsind pe Facebook, așa cum spuneam anterior, mai multe informații de la alții care l-au încercat.

Bitcoin Smarter review 2022

Aici am scris majoritatea informațiilor găsite ca să vă faceți și voi o idee, cum ne-am făcut și noi. În primul rând am încercat oferta creându-ne un cont pe pagina Bitcoin Smarter Official Website, care acum a făcut rebrand și se numește Bitcoinera. După ce am completat oferta nu am băgat banii imediat, am mai așteptat, căutând mai multe informații, dar ne-a sunat cineva.

Ne-a sunat cineva de la Bitcoin Smarter să confirme crearea contului, a fost politicos, și ne-a întrebat și dacă avem nelămuriri. Omul a părut de treabă așa că l-am întrebat despre cum funcționează totul, dar evident știam că probabil vrea să ne vândă ceva. Ne-a spus despre algoritmul de trading care sugerează tranzacții profitabile dar și de nivelele acestuia. Ne-a confirmat contul pe loc și ne-a zis să depunem minim de 250 euro dacă vrem să beneficiem de algoritmul cel mai performant.

Am vrut totuși să cercetăm să vedem dacă chiar e vreo diferență dacă depui sub sau peste 250. Eu am depus 260 euro (să fim siguri că depășim 250 cu tot cu comisioane etc) iar colegul meu a depus 150 euro. Apoi am putut activa aplicația și într-adevăr la el nu apărea semnalul de tranzacționare, dar am zis să mai așteptăm că poate apare mai târziu, așa că am mai căutat informații pe Facebook între timp.

Am căutat pe pagini și grupuri despre bitcoin, investiții, bani și afaceri și am găsit niște comentarii despre Bitcoin Smarter. Unii spuneau că nu primești semnal de tranzacționare nici dacă depui mai mult de 250 euro. Dar am aflat ulterior de la userul Andrei Popa că erau pe alte oferte, pe pagina Bitcoin Smarter Singapore, unde depozitul minim e mai mare de aceea nu primeau semnalul de trading cu depozit de 250 euro, plus că în România își face reclamă cu numele BitcoinEra. Aici vă dau copy paste la comentariul lui Andrei Popa:

”daca nu intri pe pagina oficiala intri la alte oferte unde tb sa bagi alta suma min. la fel cand ai bagat sub 250e pe oficial te baga la bot simplu fara signal de trade acolo nu faci bani faci trade singur ala nu e bot de fapt doar arata indicatori”

Am încercat apoi semnalul, care cel puțin la mine în cont îmi spunea să vând SELL SHORT Luna și am dat de încercare. Colegul meu între timp a completat suma ca să facă 250 euro total dar degeaba, nu avea contul confirmat pentru că nu a răspuns la telefon când l-au sunat din call center (a răspuns a 2-a zi și i-a activat contul până la urmă). Primul trade la mine a ieșit pe plus dar era și normal că LUNA se prăbușea chiar atunci, deci până la urmă nu e un mare secret, doar că în loc să tranzacționezi tu personal primești semnalele de la algoritm, care calculează momentele de intrare atunci când crește volatilitatea.

Per total am făcut profit, dar și piața era favorabilă, însă robotul pare OK momentan, mai ales că a găsit momentul în care Terra Luna cădea și se putea face profit. De o lună îl folosesc și am un 342.17 euro în cont, după ce am scos 100 euro (să testez dacă mă lasă să fac withdraw – a fost OK). Nu am dublat suma încă, dar nici nu am pierdut bani, nu am vrut să folosesc leverage mare ca să nu fie risc, altfel câștigam mult mai mult pe crash-ul Terra Luna. Partea bună e că robotul dă sugestii și când piața urcă dar și când coboară, deci se poate câștiga și pe bull și pe bear.

Nu toți vor reuși să facă profit pentru că poate intră pe oferte străine sau bagă sume mici și apoi pierd banii în tranzacții după ureche, fără algoritm. Deci ca să faci profit trebuie să faci următoarele:

  • Înscrie-te doar de pe Bitcoin Smarter Official Site (Update Iunie 2022: Site-ul oficial s-a reîntors la vechea denumire Bitcoinera).
  • Este necesar să răspunzi la telefon când te sună din call center, altfel se amână confirmarea contului. Câteodată brokerul te contactează și prin Whatsapp.
  • Depune 250 euro (sau mai mult – opțional).
  • Acceptă semnalele de tranzacționare preponderent de vânzare (sell/short) pentru că suntem încă în bear market.

Bitcoin Smarter fake?

În afară de faptul că au un marketing agresiv și am văzut tot felul de bazaconii prin care se promovează, totuși platforma Bitcoin Smarter nu este fake sau țeapă pentru că funcționează. Nu îți fură nimeni banii, nu este scam. Nu îți blochează nimeni retragerile. Doar trebuie făcută verificarea contului înainte de prima retragere (withdraw).

Dar nu este pentru toată lumea, cei cu așteptări prea mari de exemplu: n-o să faci bani de Lamborghini într-o lună, poate vei face câteva sute de euro într-o lună în funcție de cum se mișcă piața și în funcție de investiție. De exemplu, dacă piață stă pe loc nu e volatilitate și roboții nu găsesc intrări bune, vei câștiga mai puțin în perioada aceea.

Bitcoin Smarter Wikipedia

Am căutat un wiki dar nu există o pagină wikipedia despre Bitcoin Smarter, însă am adunat aici în acest review toate informațiile pe care le-am găsit, să ne facem o idee dacă merită.

Bitcoin Smarter Simona Halep

Simona Halep a fost asociată cu Bitcoin Smarter într-una din reclamele de pe internet, dar noi nu am găsit nicio dovadă că există vreo legătură cu Simona, deci este vorba despre o tactică de marketing agresiv.

La fel, Bitcoin Smarter a fost asociat în reclamele din afară și cu: Jeff Bezos, Greta Thunberg pe aceeași idee, însă personalitățile nu au colaborat cu compania.

Bitcoin Smarter Elon Musk

Pe site-urile de review Bitcoin Smarter există câteodată o asociere cu Tesla și Elon Musk însă nu este cazul nici aici. Elon a declarat că deține Bitcoin și Doge dar nu este afiliat cu nicio platformă de tranzacționare.

Concluzie

Părerea finală despre Bitcoin Smarter este că poate fi încercat de cei care își doresc să folosească un algoritm automat (robot) de trading cu câștiguri regulate. Noi vom folosi platforma să vedem cât de bine funcționează pe termen mediu și lung, cel puțin până acum a mers bine.

Cât despre cei care caută o alternativă mai ”curată” (fără marketing agresiv), le recomandăm platforma eToro, unde ai posibilitatea de a copia tranzacțiile celor mai buni traderi în timp real.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *