Este Crypto Engine scam? – Review România

Vom expune câteva păreri despre Crypto Engine, cunoscut și ca ”Bitcoin Engine”, un serviciu crypto relativ nou, care promite multiplicarea investiției fără să fii o persoană experimentată în tranzacționare. Îl vom analiza din punct de vedere al informațiilor găsite online dar și cum ni se pare la prima vedere.

Ce este Crypto Engine și cum funcționează?

Este un serviciu financiar, un broker, prin care poți investi în Bitcoin și alte criptomonede care apoi sunt tranzacționate automat, generându-ți profit.

La prima vedere pare prea frumos să fie adevărat, mai ales că e prezentat ca un fel de metodă de îmbogățire rapidă. Dar dacă ne uităm mai bine, acesta este doar marketingul, care într-adevăr e cam agresiv. Însă ceea ce ne-a interesat pe noi este să aflăm cum funcționează și dacă într-adevăr poate produce profit.

Ne-am uitat pe reviews pe Trust Pilot, dar nu am aflat mare lucru. Am continuat research-ul și am găsit mai multe pe Facebook de la oameni care l-au încercat. Unii entuziaști, alții dezamăgiți, dar în final am dat de niște date care se potrivesc cu ce am aflat noi după ce am creat un cont. Vom scrie un pic mai jos despre boții prin care funcționează Crypto Engine și de ce realitatea nu este chiar ca în reclamă, deși unii au făcut sume frumoase știind câteva lucruri în plus.

Crypto Engine păreri de pe forum

Am căutat un forum unde alte persoane au încercat Crypto Engine, însă nu există mai nimic postat pentru că este un serviciu relativ nou pe piață, cel puțin cu această denumire.

Nu ne-am lăsat păgubași și am căutat mai departe, găsind pe Facebook, așa cum spuneam anterior, mai multe informații de la alții care au încercat.

Crypto Engine review 2021

Aici am scris majoritatea informațiilor găsite ca să vă faceți și voi o idee, cum ne-am făcut și noi. În primul rând am încercat oferta creându-ne un cont pe pagina Crypto Engine Official Website. După ce am completat oferta nu am băgat banii imediat, am mai așteptat, căutând mai multe informații, dar ne-a sunat cineva.

Ne-a sunat cineva de la Crypto Engine să confirme crearea contului, a fost politicos, și ne-a întrebat și dacă avem nelămuriri. Omul a părut de treabă așa că l-am întrebat despre cum funcționează totul, dar evident știam că probabil vrea să ne vândă ceva. Ne-a spus despre algoritmul de trading care sugerează tranzacții profitabile dar și de nivelele acestuia. Ne-a confirmat contul pe loc și ne-a zis să depunem minim de 250 euro dacă vrem să beneficiem de algoritmul cel mai performant.

Am vrut totuși să cercetăm să vedem dacă chiar e vreo diferență dacă depui sub sau peste 250. Eu am depus 300 euro (să fim siguri că depășim 250 cu tot cu comisioane etc) iar colegul meu a depus sub 250. Apoi am putut activa aplicația și într-adevăr la el nu apărea semnalul de tranzacționare (putea să facă doar tranzacții manuale, fără algoritm), dar am zis că poate apare mai târziu, așa că am mai căutat informații pe Facebook.

Am căutat pe pagini și grupuri despre bitcoin, investiții, bani și afaceri și am găsit niște comentarii despre Crypto Engine. Unii spuneau că nu primești semnal de tranzacționare nici dacă depui mai mult de 250 euro. Dar am aflat ulterior de la userul Alin Tudor că erau pe alte oferte, pe pagina Crypto Engine de Singapore, unde minimul e mai mare de aceea nu primeau semnal cu depozit de 250 euro. Copy paste la comentariul lui Alin Tudor:

”daca nu intri pe pagina oficiala ajungi pe oferte scumpe care au mai multa reclama unde tb sa bagi alta suma min. la fel cand ai bagat sub 250e pe pagina buna te baga la bot simplu fara signal de trade acolo nu faci bani faci trade singur ala nu e bot de fapt doar arata indicatori”

Am încercat apoi semnalul, care cel puțin la mine pe telefon îmi spunea să cumpăr BUY LONG Cardano și am dat de încercare. Colegul meu între timp a completat suma ca să facă 250 euro total dar degeaba, nu avea contul confirmat pentru că nu a răspuns la telefon când l-au sunat din call center (a răspuns a 2-a zi și i-a activat contul până la urmă). Primul trade la mine a ieșit pe plus dar era și normal că ADA creștea atunci, deci până la urmă nu e un mare secret, doar că în loc să tranzacționezi tu primești semnalele de la boți și mai reduce factorul uman care tinde să greșească.

Bine, per total am făcut profit, dar și piața creștea, însă botul pare OK momentan. De o lună îl folosesc și am un 426.17 euro în cont, după ce am scos 100 euro (să văd dacă mă lasă să fac withdraw – a fost OK). Nu am dublat suma încă, dar nici nu am pierdut bani. Partea bună e că botul dă sugestii și când piața coboară, deci se poate câștiga și pe bull și pe bear. Totuși parcă sunt profituri mai bune când crește piața.

Deci nu toți vor reuși să facă profit pentru că poate nu intră pe oferta oficială sau investesc sume mici și apoi pierd banii în tranzacții făcute mai mult după ureche. Deci ca să faci profit trebuie să faci următoarele:

  • Înscrie-te doar de pe pagina oficială Crypto Engine Official Website pentru că alte oferte care pot avea depozit minim 1000 euro sau mai mult.
  • Este necesar să răspunzi la telefon când te sună din call center, altfel se amână confirmarea contului.
  • Depune 250 euro (sau mai mult opțional).
  • Acceptă semnalele de tranzacționare preponderent de cumpărare (buy).

Crypto Engine scam?

În afară de faptul că au un marketing agresiv și am văzut fel de fel de bazaconii prin care se promovează, totuși platforma Crypto Engine nu este scam pt că funcționează. Nu îți fură nimeni banii, nu este țeapă. Nu îți blochează nimeni retragerile. Dar evident, cineva care bagă bani sub 250 euro și tranzacționează singur (fără semnal de trading de la bot) apoi pierde, va spune că e scam și nu-l poate contrazice nimeni pentru că aceasta este experiența sa.

Dar nu este pentru toată lumea, cei cu așteptări prea mari, de exemplu: n-o să faci bani de Lamborghini într-o lună, poate vei face câteva sute de euro într-o lună în funcție de cum se mișcă piața. Dacă piață stă pe loc nu e volatilitate și boții nu găsesc intrări bune, așa că poți câștiga puțin, poate doar 10 euro în luna respectivă.

Crypto Engine Martin Lewis

Este o poveste pe net despre expertul britanic Martin Lewis care recomandă Crypto Engine, dar nu am găsit nicio dovadă. Este probabil fake news.

La fel ca știrea despre Crypto Engine și Bill Gates, nu este reală, ci sunt tactici de marketing agresiv.

Concluzii – Crypto Engine România

Ca o părere finală, Crypto Engine este o platformă care poate aduce profit și merită încercată de cei care nu sunt descurajați de tacticile de marketing agresiv. Noi o vom folosi să vedem cât de bine funcționează pe termen mediu și lung, cel puțin până acum a mers OK.

Cât despre cei care caută o alternativă mai ”curată”, cu depozit minim mai mic și fără marketing de gherilă, le recomandăm platforma eToro, unde ai posibilitatea de a copia tranzacțiile celor mai buni traderi în timp real.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *