Piața crypto continuă să crească – Prețul Bitcoin aproape de $9,200 – este cumva o capcană ?

Dacă acum 2 zile cursul BTC/USD a atins $9,000 pentru prima dată în două luni, astăzi avem încă o creștere puternică, începând cu ora 2 dimineața. Astfel, BTC a crescut de la $8,882 la $9,194 în doar 4 ore, marcând o lumânare bullish pe graficul de pe Coinbase:

Pe perioada de 4H putem observa acest trend ascendent care a început pe 3 ianuarie, când prețul BTC era în jur de $6,850. Se observă o dificultate a taurilor de a menține un canal ascendent prin lipsa pararelismului liniei de trend superioare, lucru care duce la creearea unui tipar descendent, confirmat și de RSI cu o divergență negativă. În acest moment, prețul mai poate urca puțin, deși o încetinire este de așteptat.

Preț Bitcoin Astăzi

Astăzi, duminică 19 Ianuarie 2020, prețul de deschidere a fost de $8,908 (Coinbase), mai sus decât cel de ieri și alaltăieri. La ora 3 dimineața s-a înregistrat creșterea cea mai semnificativă, de $200 în 60 de minute. În următoarele 2 ore volatilitatea a fost mică, dar fără corecție. Fiind prima parte a zilei, ne așteptăm ca taurii să mai încerce un atac până la sfârșitul zilei.

Ce urmează ?

La fel ca în analiza de acum 2 zile (vezi aici) există posibilitatea unui breakout deasupra lui $9,000 însă deși prețul a fost depășit, pentru a fi un breakout este necesară o confirmare. Dacă ziua se închide peste $9,000 vom avea confirmarea și atunci următoarea țintă a taurilor va fi la $9,350.

Dacă nu obținem o confirmare, urșii preiau controlul. Pe graficul de mai sus putem observa nivelurile de suport la care ar putea cădea prețul. Mai întâi prețul va revizita nivelul $8,800 cu ușoare reveniri spre $9,000. Ulterior, în zilele următoare, urșii vor încerca să atingă nivelul fibonacci de la $8,645 și dacă scăderea va prinde moment putem coborî chiar la $7,747.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *