Vești bune: Apple și Paypal noi planuri de dezvoltare crypto. Vom putea retrage monede virtuale direct din cont.

Deși Apple și Paypal au principii contrare lumii descentralizate, aceste mari companii își dau seama tot mai mult că este mai bine să se alăture lumii crypto, decât să se opună. Comportamentul recent al celor două companii va avea un impact puternic asupra pozitiv pentru criptomonede, ceea ce ar putea produce o creștere semnificativă de preț în următoarea perioadă.

PayPal a declarat miercuri că intenționează să permită utilizatorilor să retragă criptomonede în portofelele proprii.

Compania cu sediul în San Jose, California, care și-a deschis platforma pentru monedele virtuale în octombrie anul trecut, nu permite în prezent utilizatorilor să mute criptomonedele de pe platforma sa.

Știrea a fost raportată anterior de Coindesk, citând comentariile lui Jose Fernandez da Ponte, care conduce unitatea de dezvoltare blockchain, crypto și valute virtuale a PayPal. Vorbind la conferința Consensus 2021, organizată de Coindesk, Fernandez da Ponte a declarat:

“Clienții vor să-și țină criptomonedele pe platforma noastră pentru a le putea folosi în comerț, iar noi vrem să le oferim și opțiunea de a-și retrage criptomonedele dobândite pe Paypal ca să le transfere oriunde doresc.”

Fernandez da Ponte

Anul trecut, PayPal a declarat că deținătorii de conturi din SUA vor putea cumpăra, vinde și deține criptomonede în portofelele lor PayPal. PayPal a planificat să extindă serviciul la aplicația sa de plată peer-to-peer Venmo și în alte câteva țări în prima jumătate a anului 2021.

Alte companii Fintech cunoscute, cum ar fi furnizorul de plăți mobile Square și firma de aplicații de tranzacționare a acțiunilor Robinhood Markets, permit utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede, însă Robinhood nu permite retragerea criptomonedelor.

Miercuri, Bitcoin a urcat din nou peste 40.000 de dolari pentru prima oară în această săptămână, în timp ce volatilitatea recentă de pe piața criptomonedelor a dat puține semne de atenuare.

Bitcoin a sărit cu până la 6,5%, ajungând la 40.904 dolari. Monedele mai mici, care tind să crească și să scadă odată cu cea mai mare criptomonedă, au câștigat și ele, Ethereum urcând cu peste 7,5 procente, la peste 2.906 dolari.

Apple caută să se extindă în spațiul crypto

Apple caută un negociator principal pentru a încheia parteneriate cu parteneri de “plăți alternative”, potrivit unui anunț de angajare publicat marți.

Rolul, potrivit anunțului, ar include selectarea potențialilor parteneri, negocierea și semnarea acordurilor și lansarea de noi programe și caracteristici pentru echipa Apple Wallets, Payments, and Commerce. De asemenea, va lucra cu echipele Apple Pay.

“Va conduce programul de parteneriat cu actorii cheie din ecosistemul de plăți alternative, acoperind întregul proces de identificare a partenerilor, dezvoltarea și planul de afaceri, negocierea parteneriatului, semnarea și executarea contractului, lansarea pe piață și creșterea continuă a valorii parteneriatului”.

Anunț Apple

La fel ca majoritatea anunțurilor de angajare de la Apple, nu menționează produse sau parteneriate specifice la care ar urma să lucreze acest rol. Dar menționează câteva exemple de experiență în domeniul plăților alternative pe care Apple le caută, inclusiv portofele digitale, BNPL (precum portofelul Affirm), plăți rapide și nu în ultimul rând criptomonede.

Apple are o aplicație de portofel digital integrată în iPhone, numită simplu: Wallet. De-a lungul anilor, portofelul digital Apple a crescut și a inclus o serie de servicii financiare, cum ar fi Apple Pay fără contact, plățile peer-to-peer, Apple Card, alimentat de Goldman Sachs, și programe de fidelitate.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a discutat public despre viziunea sa asupra unui viitor fără bani numerar, ci doar cu plăți digitale.

Apple nu a anunțat încă o funcție care să le permită utilizatorilor de iPhone să accepte plăți pe scară largă, cu excepția serviciului său peer-to-peer. Dar compania a luat în considerare această idee. Anul trecut, Apple a cumpărat Mobeewave, un startup care a creat un software ce permitea dispozitivelor cu cipuri NFC, precum iPhone-urile și iPad-urile Apple, să devină terminale de plată.

Concluzii

Chiar dacă Apple nu pune încă punctul pe i, putem vedea că-și construiește o divizie crypto, la fel cum are Paypal, mizând clar pe expansiunea lumii crypto în viitor.

Compania Paypal a fost criticată vehement de clienți pentru că nu avea opțiunea retragerii criptomonedelor de pe platformă, însă acum această opțiune va deveni posibilă și va atrage un număr mare de oameni să folosească Paypal ca și portofel crypto.

Deși la noi în România Paypal încă nu ne permite să cumpărăm criptomonede direct din portofel, această funcționalitate poate apărea în a doua parte a anului 2021, conform afirmației celor de la Paypal că se vor extinde internațional cu opțiunea de portofel crypto din cont.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *