Zvonul unui ”Bitcoin ETF” trimite BTC peste $60.000 iar ETH se apropie de $4.000

Vârful din luna aprilie 2021 este gata să fie întrecut. Atunci Bitcoin atingea prețul de $64.854. La momentul scrierii acestui articol moneda Bitcoin are prețul de $61.390 începând ziua de la $57.000, este foarte probabil ca în momentul în care citiți acest articol, să avem un nou ATH (All Time High). Creșterea se datorează în special anunțului comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC) că un ETF pentru Bitcoin va fi aprobat.

Ce este Bitcoin ETF?

ETF înseamnă Exchange Traded Fund, adică un instrument financiar prin care investitorii pot investi în Bitcoin (în cazul de față) fără a deține criptomoneda Bitcoin. La fel cum cumperi contracte futures pentru acțiuni, așa cumperi Bitcoin ETF pentru BTC.

De ce să cumperi ETF când poți lua direct Bitcoin? Lumea investitorilor, specifică Wall Street, nu este familiarizată cu jargonul criptomonedelor și mai ales cu partea de securitate și procedurile specifice funcționării tehnologiei blockchain. Din această cauză, o mare parte din investitorii tradiționali evită criptomonedele. Însă printr-un ETF legat de prețul Bitcoin, acești investitori vor avea ocazia să investească în BTC (indirect) pentru prima oară.

Bitcoin a sărit de $60.000 pentru prima dată în aproape șase luni, în urma unui raport potrivit căruia ETF-ul cu contracte futures pe Bitcoin va fi aprobat de Comisia pentru bursă și valori mobiliare din SUA (SEC).

SEC analizează aproximativ 40 de dosare depuse pentru ETF-uri de BTC, iar săptămâna viitoare vor fi stabilite mai multe termene limită pentru deciziile privind produsele legate de contracte futures. Potrivit Bloomberg, se așteaptă ca autoritatea de reglementare să aprobe cel puțin unele dintre acestea, printre care VanEck, ProShares, Invesco, pe lângă Valkyrie care deja a fost aprobat:

Potrivit unei notificări de astăzi (15 octombrie) a SEC, agenția a acceptat înregistrarea acțiunilor ETF-ului Valkyrie Bitcoin Strategy pentru listarea pe NASDAQ. Într-o scrisoare din partea vicepreședintelui NASDAQ pentru calificări de listare, Eun Ah Choi – depusă în aceeași zi – bursa a declarat că acțiunile ETF-ului Bitcoin al Valkyrie au fost certificate.

Altcoins stau pe loc. Doar ETH urmează BTC.

Ethereum este în pas cu BTC și urcă puternic spre vechiul ATH ($4368) deși se pare că tot BTC va ajunge primul. Majoritatea altcoins (criptomonede alternative) mai degrabă stau pe loc sau cad. Aceasta este reacția naturală a altcoins atunci când BTC urcă puternic și anunță un posibil alt-season în următoarele săptămâni sau luni, atâta timp cât BTC rămâne peste 60K.

Ethereum este pe val datorită hype-ului cu ETH 2.0. Vitalik Buterin dorește să treacă la PoS cât mai rapid posibil, deși nu o va putea face anul acesta. Însă discuțiile despre guvernanță, despre protocoale roll-up și standarde ERC dau un vibe pozitiv pe care speculatorii îl echivalează cu o creștere de preț.

Vom mai putea mina Ethereum?

Chiar dacă ETH 2 se lansează pe un algoritm de consens PoS (Proof-of-Stake), trecerea de la ETH 1 la ETH 2 va dura probabil ani de zile. Deci atâta timp cât va exista ETH 1, se va putea mina cu GPU-ul ca și până acum.

Dar chiar și dacă peste niște ani nu vom mai putea mina ETH, minatul pe GPU va putea fi folosit și la alte criptomonede printre care: Monero, Ethereum Classic, Vertcoin, Ravencoin, Haven Protocol și altele.

Decentraland o aduce pe Paris Hilton în Metavers

Jocul pe blockchain, Decentraland, a organizat un festival muzical (Metaverse Festival) de 4 zile unde vor participa 80 de artiști celebrii printre care Paris Hilton, Deadmau5, 3LAU. Festivalul începe pe 21 Octombrie. În cadrul evenimentului, artiștii muzicali își vor preînregistra concertele, care vor fi apoi transformate într-un spectacol digital performat de către un avatar.

Metaversul a devenit din ce în ce mai popular, deoarece oamenii s-au îndreptat către spațiul digital în timpul pandemiei pentru a se conecta cu prietenii și familia sau pentru a căuta divertisment. Multe dintre metaversurile actuale se bazează pe blockchain, cum ar fi Decentraland.

Startup-ul Strike plătește salariile în Bitcoin în 48 de state americane

Strike este compania care a ajutat El Salvador să adopte BTC, iar acum aduce un beneficiu crucial în SUA care vine la mai puțin de o lună după ce Coinbase a anunțat că le va permite utilizatorilor să depună toate sau o parte din salariile lor în crypto sau dolari, fără comision.

Opțiunea plătește-mă în Bitcoin, introdusă joi, le permite utilizatorilor să își depună salariile direct în conturile Strike și să aleagă suma care este schimbată automat și creditată în soldul lor în Bitcoin. Strike nu percepe nicio taxă pentru acest serviciu.

Strike a început să experimenteze această funcție anul trecut, când jucătorul Russell Okung din Liga Națională de Fotbal american a folosit Strike pentru a-și împărți salariul de 13 milioane de dolari 50-50 între bitcoin și fiat. De atunci, mai mulți alți sportivi i-au călcat pe urme. Acum, serviciul a devenit disponibil pe scară largă pentru clienții Strike din SUA în 48 de state.

În Rusia băncile sunt goale, oamenii preferă crypto

Eforturile Băncii Rusiei de a analiza volumele locale de investiții în criptomonede vin în contextul în care, în ultima vreme, rușii nu mai sunt dispuși să își plaseze banii în bănci. Potrivit băncii centrale, nu mai puțin de 2.6 trilioane de ruble (36 de miliarde de dolari) nu s-au mai întors în bănci după retragerile masive din 2020 din cauza pandemiei COVID-19.

Unele date existente dovedesc că investițiile în criptomonede au devenit extrem de populare în Rusia. Potrivit unui sondaj realizat de Asociația dealerilor Forex din Rusia, nu mai puțin de 77% dintre investitorii ruși preferă Bitcoin în locul instrumentelor de investiții tradiționale, cum ar fi aurul și valutele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *