Știri crypto: Facebook cade, Bitcoin urcă. TikTok lansează colecție NFT. GALA crește de 5 ori. S-au distribuit 162 milioane USD din greșeală.

Află cele mai noi știri crypto din prima săptămână a lunii Octombrie 2021. Dacă am crezut că le-am văzut pe toate, iată că de data aceasta am fost surprinși din nou. Hai să urmărim împreună principalele subiecte.

Prețul Bitcoin pompează când Facebook se prăbușește

Asemenea căderi de rețea se întâmplă foarte rar pentru un gigant precum Facebook, dar căderea de luni după amiază și seară a întrecut orice record, devenind cea mai mare întrerupere a serviciilor Facebook, Instagram și Whatsapp înregistrate vreodată, de aproape 6 ore.

Aceasta este o problemă uriașă cu care se poate confrunta orice rețea centralizată. Instagram și Whatsapp fiind deținute de Facebook au căzut și ele. Dacă rețelele ar fi fost măcar separate, nu s-ar fi întâmplat o asemenea catastrofă.

În timp ce Facebook s-a deconectat, prețul Bitcoin a început să crească. A crescut de la $46.950 la $49.536 (la momentul scrierii acestui articol). Acțiunile Facebook au scăzut cu 5% în aceeași zi.

Cei de la Facebook au trebuit să comunice cu utilizatorii prin platforma Twitter, unde aceștia din urmă și-au exprimat furia. Încrederea în rețeaua lui Zuckerberg va înregistra o scădere considerabilă, oamenii căutând platforme noi.

În momente ca acestea putem să înțelegem mai bine valoarea tehnologiei blockchain și a descentralizării, care minimizează astfel de scenarii catastrofale.

Token-ul de gaming, GALA, a crescut de 5 ori în ultimele 3 săptămâni

Gala Games este o platformă de jocuri crypto care a crescut în popularitate în ultima vreme, fiind una dintre cele mai promițătoare astfel de platforme care oferă jucătorilor posibilitatea de a câștiga NFT-uri și criptomonede în timp ce joacă jocuri pe calculator (play to earn).

Token-ul GALA a crescut de la 2 cenți la mijlocul lunii Septembrie, până la peste 11 cenți în ultimele zile.

Dacă vrei să afli mai multe despre Gala citește și: Platforma de jocuri crypto fondată de creatorii FarmVille.

Segmentul de gaming este cea mai mare piață pe care o atinge lumea crypto. Dacă vrei să afli mai multe despre jocuri crypto, hai în grupul de facebook: Crypto Gaming România (sperând că FB va rămâne online :D).

Coinbase direct debit – cumperi bitcoin automat în ziua de salariu

Coinbase va introduce o nouă funcție pentru utilizatorii din Statele Unite și anume opțiunea de a depozita automat o sumă fixă în fiecare zi de salariu. Multe persoane deja depozitau bani pe exchange când le intra salariul pentru a cumpăra criptomonede, dar acum procesul va deveni automat printr-o funcție de tip direct debit.

Utilizatorii vor avea opțiunea să depoziteze o sumă care ori rămâne în dolari, ori este convertită automat în bitcoin sau alte criptomonede de pe exchange.

Opțiunea va fi lansată în câteva săptămâni pentru 68 de milioane de utilizatori americani, ceea ce poate determina un val uriaș de cumpărări.

TikTok lansează prima colecție NFT pe 6 Octombrie 2021

Colecția va conține 6 momente culturale, fiecare reprezentând un influencer important de pe TikTok printre care Gary Vee (Vaynerchuk), Grimes (iubita lui Elon Musk) și rapperul Lil Nas X. NFT-urile vor fi disponibile începând cu 6 Octombrie pe rețeaua Ethereum și Immutable X.

Immutable X este un layer-2 pentru rețeaua Ethereum, pe care se pot crea și transfera NFT-uri fără costuri mari de tranzacționare.

Lansarea va avea loc pe site-ul tiktok.immutable.com

FED-ul american nu intenționează să interzică Bitcoin

Jerome Powell, președintele FED (Banca Centrală a Americii), a declarat că nu dorește să interzică toate criptomonedele, însă intenționează să reglementeze stablecoins precum USDT, USDC, BUSD, spunând că acestea sunt echivalente cu dolarii din bănci însă nu se supun niciunui cadru legislativ, ceea ce nu e OK.

Vinerea trecută administrația Biden a transmis că va căuta modalități de a impune legi bancare companiilor care emit stablecoins.

Compound a dat utilizatorilor 162 de milioane de dolari DIN GREȘEALĂ

Un upgrade DeFi pe protocolul Compound a permis utilizatorilor rețelei să revendice criptomoneda COMP în valoare totală de 162 de milioane USD.

Este vorba despre o eroare (bug) într-un smart contract care a permis utilizatorilor să acceseze fonduri din lichiditatea de pe Compound.

Robert Leshner, fondatorul Compound Labs, a trimis un mesaj pe Twitter prin care îndeamnă utilizatorii să returneze criptomonedele, acceptând ca aceștia să păstreze 10% ca recompensă.

În timp ce echipa Compound încearcă să rezolve eroarea tehnică, o parte din utilizatori deja au returnat fondurile.

Băiețelul de 12 ani care a generat $5 milioane din NFT-uri

Într-un articol anterior (citește-l aici) vă spuneam de băiețelul de 12 ani care a făcut 290.000 de lire sterline dintr-o colecție cu NFT-uri, ei bine, acesta nu s-a oprit, a făcut un parteneriat cu Boring Bananas pentru a crea o nouă colecție de 8.888 NFT-uri, care s-a vândut în doar 12 minute, luna trecută, iar de-atunci a generat în total peste 5 milioane de dolari din vânzări.

”A fost o nebunie! Nu știi niciodată cât de popular poate deveni produsul tău până nu-l arăți publicului.”

a spus băiețelul.

Deși are numai 12 ani, Benyamin Ahmed a lucrat ca suport tehnic în echipa Boring Bananas, aducând contribuții și la contractul smart cu ajutorul tatălui său programator. Ahmed a învățat să scrie cod de la vârsta de 5 ani și de atunci a continuat să-și dezvolte abilitățile de programare.

Nu toți cei care creează NFT-uri știu programare, de fapt, poți crea un NFT sau o colecție fără cunoștințe sau abilități speciale. Citește și: Cum creezi un NFT?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *