Gala Games – Platforma de jocuri cu criptomonede dezvoltată de creatorii FarmVille

Gala Games este una dintre platformele importante de jocuri descentralizate pe bază de NFTs, blockchain și criptomonede din aceeași categorie cu celelalte mari nume din crypto gaming: ULTRA, Loom, Enjin, Flow, Wax, Immutable. Dar în plus, este creată de cofondatorul Zynga. Dacă nu ați auzit de această companie, atunci cu siguranță ați auzit de FarmVille, popularul joc creat de Zynga.

Ce este Gala Games?

Fondată de Eric Schiermeyer pe 21 iulie 2019, Gala Games este o platformă de jocuri care este combinată cu Non-Fungible Tokens (NFT) cu scopul de a dezvolta un ecosistem de jocuri pe blockchain care permite jucătorilor să facă schimb de iteme cu oricine oricând, oriunde s-ar afla în lume.

La fel ca și alte platforme de crypto gaming, Gala games se concentrează pe migrarea întregii industrii de jocuri într-o direcție complet diferită cu totul și cu totul, redând jucătorilor controlul asupra jocului lor. Conform site-ului web al platformei, misiunea Gala Games este de a face “jocuri cu criptomonede pe care chiar vei dori să le joci“.

GALA Coin

Moneda (GALA Coin) este cunoscută ca fiind tokenul de utilitate nativ al platformei, care are mai multe utilizări, inclusiv guvernanța rețelei, stimulente pentru operatorii de noduri, recompense în joc pentru jucătorii care fac parte din jocurile disponibile pe platformă, putând fi, de asemenea, utilizat ca monedă în joc pentru a achiziționa NFT-uri și obiecte în magazinul Gala. Tokenul a fost create inițial pe platforma Ethereum (la fel ca și Enjin), însă datorită costurilor cu gas fee (comision de rețea) s-a creat și varianta GALA Coin pe Binance Smart Chain (BEP20), care are comisioane de tranzacționare infime în comparație cu ETH.

Jucătorii pot deține GALA Coin cu care vor putea influența guvernanța jocurilor din cadrul ecosistemului GALA Games. Mecanismul de vot introdus de fondatorul platformei permite jucătorilor de pe platformă să influențeze ce jocuri ar trebui să primească finanțare, precum și pe ce jocuri ar trebui să se concentreze platforma în continuare.

Cum poți accesa platforma GALA Games?

Platforma Gala nu este o aplicație Windows (client) precum Steam și ULTRA, ci este bazată pe web, deci o poți accesa din browser:

  1. Intră pe pagina oficială GALA Games și înregistrează-te (click REGISTER în dreapta-sus). Nu ești nevoit să adaugi și numărul de telefon (precum la ULTRA), dar ai opțiunea să adaugi 2FA mai târziu.
  2. Confirmă contul pe mail. Contul tău se va activa imediat. Important: Dacă după ce confirmi pe mail vezi un mesaj care spune că nu ți s-a confirmat contul, închizi pagina și mai confirmi o dată pe mail (dai click/tap pe Confirm Account).
  3. Crează un portofel GALA cu prima logare (poți da skip pe mai târziu). Trebuie doar să notezi parola/seed de 12 cuvinte și portofelul se va crea automat în contul tău. În acest portofel vei putea deține în principal NFT-uri și criptomoneda GALA.
  4. Acum vei putea să descarci direct jocuri din GALA mergând la meniul de sus și click pe Games.

Ai și posibilitatea să creezi un nod pe rețea din care poți câștiga tokens, însă necesită o investiție destul de mare și nu este necesar pentru a folosi platforma.

Ce jocuri poți juca pe GALA Games?

Există deja jocuri lansate pe platformă în varianta beta și pe care le putem juca pe PC (Windows), Mac sau unele direct în browser:

Town Star

Un joc care seamănă cu FarmVille, fiind un simulator de orășele virtuale unde trebuie să gestionezi recoltele și resursele în mod strategic. Poți intra în competiție cu alți jucători pentru a câștiga NFTs sau criptomonede. Jocul se poate juca acum, fiind în varianta beta și îl puteți juca direct din browser din contul vostru GALA.

Spider Tanks

Un alt joc care poate fi jucat acum și care poate fi descărcat gratuit din contul tău GALA. Jocul constă în lupte cu alți jucători (PvP) între tancurile construite în prealabil. Poți construi diverse tancuri prin combinarea armelor cu caroseria de tanc. Grafica arată destul de bine și gameplay-ul este satisfăcător, spre deosebire de multe alte jocuri play to earn.

Alte jocuri care sunt încă în dezvoltare

Dacă intrați pe pagina Games din contul vostru GALA, veți găsi și alte jocuri dar pe care nu le puteți juca încă. Acestea vor putea fi jucate cât de curând iar printre ele amintim:

  • Mirandus: Un RPG Fantasy, cu grafică similară cu Minecraft.
  • Fortified: Un joc de tip Tower Defense, care arată destul de bine ca grafică și care se va putea juca direct în browser.
  • Echoes of Empire: Un joc de strategie SF, cu lupte în spațiul cosmic, unde vei putea să-ți construiești o flotă de navete spațiale și să te alături altor jucători prin ghilde de război pentru a cuceri galaxia. Jocul va fi disponibil pe PC și Mac.

Ce aduce în plus GALA?

Sunt deja mai multe platforme de jocuri pe blockchain, așa că te poți întreba ce are GALA în plus…

Gala este cunoscută pentru faptul că interacționează în mod regulat cu comunitatea și încearcă mereu idei noi pe Discord, permițând astfel jucătorilor să modeleze designul și direcția jocurilor. În afară de aceasta, utilizatorii de pe platformă pot, de asemenea, să ruleze Gala Nodes, noduri care sprijinină rețeaua Gala și, în schimb, utilizatorii primesc recompense, cum ar fi NFT-uri în ediție limitată, tokenul GALA și multe alte oportunități.

Ecosistemul Gala Nodes constă în ceva cunoscut sub numele de un sistem de noduri cu dovadă triplă, care cuprinde Proof-of-Work(PoW), Proof-of-Storage, precum și Proof-of-Stake(PoS). PoW este denumit Founder Nodes, care sunt noduri de nivel 1 care se bazează pe aproape cincizeci de mii de NFT-uri deținute în totalitate. Acestea constau în susținători timpurii ai proiectului, care vor primi NFT-uri de la toate jocurile, iar GALA va fi alocată și pe licența lor de nod.

În timp ce, PoS sunt noduri plătite, cunoscute pentru a funcționa pentru anumite jocuri cu ajutorul unui contract inteligent de “închiriere” de design/proiectare. Și, în cele din urmă, ceea ce face ca nodurile Gala să fie și mai speciale sunt Proof-of-Storage niște noduri gratuite, cunoscute pentru că permit ca jocurile să fie găzduite în întregime pe ecosistemul nodului, eliminând astfel dependența jocurilor de soluțiile de hosting centralizat, cum ar fi Amazon S3.

În concluzie, descentralizarea rețelei prin aceste noduri care combină PoW cu PoS, creează o fundație mult mai solidă decât a altor platforme de jocuri pe blockchain, care sunt mai centralizate și implicit mai vulnerabile.

Dacă vrei să afli mai multe despre jocurile pe blockchain, alătură-te grupului: Crypto Gaming România.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *