Ce este Loopring (LRC Crypto) ?

O criptomonedă care a ținut piept prăbușirii crypto, urcând cu 40% acum 2 săptămâni și devenind vizibilă în topul capitalizărilor de piață. Ne-am întrebat ce este cu această criptomonedă și de unde a apărut. Așa că hai să descoperim împreună.

Loopring nu este o monedă nouă, proiectul lansându-se încă din 2017. Este un proiect cât se poate de serios, fiind prima implementare a tehnologiei zkRollup pe Ethereum. Adică o soluție layer-2 de scalare a rețelei Ethereum. Dar de ce avem nevoie de scalarea Ethereum dacă se va trece la ETH 2.0 ? Pentru că migrarea la ETH 2.0 va mai dura niște ani și este necesară o soluție practică ce poate fi implementată acum pentru decongestionarea rețelei.

Loopring a implementat o tehnologie prin care costurile de transfer (gaz) vor fi de 100 de ori mai mici, iar capacitatea tranzacțiilor va fi de 1000 de ori mai rapidă decât pe Ethereum (main net), adică 2000 de tranzacții pe secundă.

Dar de ce Loopring? Cu siguranță există și alte soluții layer-2 pentru Ethereum care au în spate tehnologia Rollups. Pentru că zkRollups sunt descentralizate și nu au problemele economice ale altor soluții layer-2 (precum Optimism).

Loopring vine în sprijinul aplicațiilor (dapps) mari care generează un volum mare de tranzacții. Odată trecute pe layer-2, acestea vor funcționa cu o performanță uriașă. Proiectul are ca scop îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii Ethereum.

De unde cumpăr LRC Crypto?

Moneda din spatele Loopring este LRC și este disponibilă pe Binance și pe multe alte exchange-uri crypto. Prețul LRC a atins în toamna lui 2021 un vârf de $3.38 iar la momentul scrierii acestui articol se află la valoarea de $0.90.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *