Matic crypto – moneda rețelei Polygon

Matic este criptomoneda rețelei Polygon, una dintre cele mai populare rețele din lumea crypto. Polygon este o rețea compatibilă cu proiectele de pe Ethereum, construită cu scopul de a înlesni congestia de pe blockchainul ETH.

Site-ul oficial este Polygon.technology iar moneda (token-ul) se numește MATIC și nu POLY așa cum s-ar crede. Poly este token-ul rețelei Polymath care este cu totul altceva.

Matic coin

La momentul scrierii acestui articol moneda Matic valorează $2.81 după ce a înregistrat o creștere de 26% în ultima săptămână. Ca să vedeți prețul cel mai actual, cautați MATIC pe coinmarketcap sau pe coingecko.

Matic coin are un supply maxim de 10 miliarde de monede, care se află pe rețeaua Ethereum ca token ERC20. Deci puteți să folosiți MATIC și pe Ethereum dar și pe rețeaua Polygon.

Rețeaua Polygon

Blockchain-ul Polygon este o rețea de tip layer-2 pentru scalarea rețelei Ethereum. O astfel de rețea (Polygon) asigură transferul de criptoactive compatibile cu Ethereum (ERC20, ERC721, etc) cu viteze uluitoare și gas fees foarte mici (chiar și $0.001 pe tranzacție).

Puteți conecta Metamask la rețeaua Polygon folosind următoarele date:

  • Denumire Network: Polygon
  • Adresa de RPC: https://polygon-rpc.com/
  • ChainID: 137
  • Symbol: MATIC
  • Adresă Block Explorer: https://polygonscan.com/

Datorită beneficiilor pe care le aduce rețeaua Polygon, dezvoltatorii de aplicații Ethereum încep să migreze de pe ETH. Chiar și Uniswap v3 merge pe Polygon. Similar, se creează NFT-uri pe Polygon pentru a evita gas fees scumpe de pe Ethereum.

Criptomoneda MATIC de vânzare

De unde cumpărăm criptomoneda MATIC? Evident, de pe exchange-uri. Cel mai mare exchange crypto din lume, Binance, are MATIC la vânzare. Alte exchange-uri unde găsiți Matic sunt: Coinbase, KuCoin, FTX, Huobi, Kraken, Gate.io, Bithumb, Gemini, Bybit și multe altele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *