Moșul ne-a adus Bitcoin peste $50.000 – Știri criptomonede în decembrie 2021

Ultimele știri despre criptomonede sunt bullish pe sfârșit de an. Dacă în prima săptămână din decembrie prețul unui bitcoin se prăbușea la $42.000 iar taurii nu au reușit să recucerească pragul de la $50.000 decât pe perioade foarte scurte, iată că de ieri, din Ajunul Crăciunului, am primit un cadou frumos, cu un preț BTC de $51.000 și cu revenirea pieței crypto.

”Bitcoin va înlocui dolarul”

Aceasta este predicția lui Jack Dorsey, fostul CEO al Twitter, după ce a fost întrebat de rapperul Cardi B: ”Crezi că crypto va înlocui dolarul?” iar Jack a răspuns: ”Da, bitcoin îl va înlocui.

Deja știm că Jack este un promotor al criptomonedelor pentru că deține BTC pe balanța companiei de plăți Square, pe care a fondat-o în 2009. În momentul acesta în contul companiei se află puțin peste 8000 de bitcoini, care valorează aproximativ 400 de milioane de dolari.

Donald Trump: Piața crypto ar putea să explodeze.

Întrebat pe canalul FOX Business, Donald Trump și-a expus părerea despre criptomonede. Acesta nu mai este atât de înverșunat împotriva lumii crypto, însă tot preferă stabilitatea dolarului. Dar a recunoscut că piața crypto ar putea exploda:

”Într-o zi ar putea exploda… Explozia Big Tech ar părea mic copil în comparație.”

Donald J. Trump

Dacă acum câteva luni, Trump încă sugera că bitcoin este o înșelătorie, acum fostul președinte a realizat că lumea crypto nu mai poate să dispară peste noapte și va fi acceptată din ce în ce mai mult.

O mămică face $80.000 pe lună din crypto

Brenda Gentry a început să investească în crypto în timpul carantinei COVID-19 din 2020, iar până în primăvara lui 2021, aceasta a făcut peste $200.000 de dolari, o sumă mai mare decât cea pe care o adunase timp de 11 ani în fondul de pensii.

Femeia și-a dat seama de potențialul criptomonedelor și a decis să-și înceapă propria afacere de consultanță crypto. În Octombrie 2021, la 46 de ani, Brenda și-a dat demisia de la locul său de muncă stabil ca să înceapă noua afacere împreună cu fiicele sale de 19 ani, respectiv 23 de ani.

De când a fondat Gentry Media Productions, această mămică aduce venituri între $40.000 și $80.000 pe lună (10-20 ETH) oferind consultanță în zona DeFi și NFT. Aproape nu-i vine să creadă că face într-o lună cât făcea într-un an la fostul loc de muncă ($75.000).

Brendei nu-i e frică de volatilitatea criptomonedelor pentru că face o investiție pe termen lung și e convinsă că astfel va avea numai de câștigat.

Vom putea să împrumutăm bani contra NFT-urilor

Dacă opțiunile de a ține și tranzacționa NFT-uri pe un exchange crypto sunt încă la început, CEO-ul Kraken o ia înainte și anunță nu numai suportul NFT dar și posibilitatea de a împrumuta fonduri contra tokenurilor nefungibile valoroase.

”Dacă depui un CryptoPunk pe Kraken, vrem să putem afișa valoarea acestuia în contul tău. Sau poți să împrumuți fonduri contra acestei valori.”

Jesse Powell – CEO la Kraken

Am putea să numim această funcționalitate un amanet de NFT-uri.

Nu toți deținătorii de NFT-uri sunt entuziasmați de această funcționalitate, pentru că ar fi un serviciu custodial, adică va trebui să ai încredere în exchange cu NFT-urile tale. Însă pe principiul ”deții doar dacă ai cheile private”, nu vei mai fi tu proprietarul NFT-ului ci Kraken.

Predicții Bitcoin 2022

Dacă pe sfârșit de an avem o mișcare bullish, nu putem să ne pronunțăm și pentru lunile care vor urma, însă există foarte multă dezvoltare în spațiul crypto care se va putea materializa în 2022.

Primul ETF Bitcoin SPOT

Americanii au aprobat ETF-uri Bitcoin Futures, ceea ce a fost un pas major în adopția crypto, însă adevăratul gamechanger este un ETF SPOT, pentru că fondul ar trebui să cumpere Bitcoin proporțional cu investițiile, ceea ce ar genera un val bullish foarte puternic.

Sunt șanse mari ca în 2022 să fie adoptat primul astfel de ETF, mai ales că administrația americană este prietenoasă cu lumea crypto.

Sectorul DeFi ar putea înghiți Bitcoinul

Contractele inteligente sunt mai populare astăzi decât moneda Bitcoin. Blockchain-uri precum Ethereum, Smart Chain, Solana, Polkadot și altele, aduc o extindere puternică în zona DeFi, unde criptomonedele clasice pot fi înfășurate într-un contract. Tokenuri precum wrapped ETH (wETH) sau wrapped Bitcoin (wBTC) sunt criptomonede clasice stocate într-un contract inteligent pe blockchainul Ethereum.

Dacă zona DeFi continuă să crească în aceeași manieră explozivă, o mare parte din monedele Bitcoin ar putea ajunge să fie blocate în aceste contracte sub formă de wBTC. Deși acest lucru nu ar dăuna neapărat valorii BTC, ar fi ca și cum Bitcoinul a fost înghițit de un pește mai mare (DeFi).

Reglementarea spațiului crypto

Marile bănci centrale nu vor sta să se uite cum crypto cucerește lumea. Acestea fac eforturi considerabile pentru a adopta noi legi aplicabile criptomonedelor, pentru a putea rămâne ”la butoane”.

Nu sunt excluse nici câteva crash-uri sănătoase ale pieței anul viitor, mai ales dacă noile legi limitează tranzacționarea liberă a criptoactivelor. Dacă spațiul DeFi va fi reglementat, atunci s-ar putea crea o panică masivă în investitorii retail urmat de un crash de proporții, însă sperăm că piața își va reveni la fel de repede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *