Shiba Inu coin păreri

Criptomoneda Shiba Inu intră în categoria meme-coins, adică o monedă care a pornit de la o glumă, un token distractiv creat ”pe spatele” succesului DOGEcoin, care a folosit imaginea (mema) simpaticului cățel din rasa Shiba Inu. Chiar dacă este doar un meme-coin, Shiba ar putea deveni un criptoactiv care trece testul timpului dacă suficienți oameni o vor cumpăra.

Ce fel de criptomonedă este Shiba Inu (SHIB)?

SHIB este la fel ca vechiile ICO-uri (Initial Coin Offering) din 2017-2018, adică este un token ERC20 de pe rețeaua Ethereum. Deci nu are propriul blockchain (precum Doge). Fondatorul Shiba este Ryoshi, un programator anonim care a creat această monedă după numele rasei japoneze de câine.

Shiba este una dintre criptomonedele foarte ieftine, adică un singur token costă doar fracțiuni de cenți. De exemplu, la momentul scrierii acestui articol 1 SHIB = $0.00003724, adică vă puteți cumpăra aproape 2.7 milioane de coins cu doar 100 de dolari. Lucru care o face extrem de atractivă pentru oamenii cărora li se pare că Bitcoin este prea scump (costă $50.000 să cumperi un singur BTC).

În momentul de față există aproape 550 de trilioane de monede Shiba. Ca și comparație, Bitcoinul are doar 18.9 milioane de monede în circulație.

Desigur că nu are importanță cât de ieftină este moneda, pentru că de $100 tot puteți cumpăra și fracțuni de BTC (satoshis), dar pentru cei care cumpără prima oară pare să fie un lucru important creându-le impresia că poate în viitor va ajunge și Shiba la prețul BTC (deși sunt șanse minime).

Merită să investești în Shiba?

Generațiile tinere sunt atrase de criptomonede precum Doge sau Shiba Inu, așa că investesc cu entuziasm în simpaticele meme coins, ceea ce le crește popularitatea.

Directorul KuCoin (al 3lea cel mai mare exchange crypto din lume) consideră că SHIB este o criptomonedă în care merită să investești pe termen lung, tocmai din motivul menționat anterior, că foarte mulți tineri preferă să cumpere Shiba în loc de BTC sau ETH, care sunt monede ”scumpe”.

Niște tineri entuziaști generează de multe ori viitoare trenduri, iar în cazul de față aceștia pot transforma Shiba Inu într-o monedă care va rezista mulți ani de acum încolo, cumpărând-o de fiecare dată când au ocazia.

Să nu uităm de momentul în care Vitalik Buterin aproape a distrus piața Shiba Inu. Dezvoltatorii proiectului i-au trimis lui Vitalik 10% din cantitatea de SHIB aflată în circulație cu intenția de a arde aceste criptomonede (pentru a crește deflația). Însă Vitalik nu le-a ars ci le-a donat unui fond COVID din India, în scop filantropic dar mai ales cu scopul de a-și scădea din impozite.

Datorită lui Vitalik, prețul SHIB a scăzut enorm. De la vârful din 11 mai 2021, prețul a scăzut cu aproape 80% până la sfârșitul lunii. Comunitatea Shiba a considerat că gestul lui Vitalik a fost un rug pull dezgustător și au creat proiectul RETH (Rug Ethereum) ca să se răzbune pe Vitalik. RETH avea un mecanism special, prin care la fiecare tranzacție 2% din sumă era convertită în ETH și vândută (dump) cu scopul de a scădea prețul ETH și astfel îl pedepseau pe fondatorul Ethereum.

Ceea ce este de reținut din această întâmplare este că deși Vitalik aproape a distrus Shiba Inu, aceasta și-a revenit total, iar pe 27 Octombrie 2021, SHIB a atins un nou ATH de $0.00008 (de 2.5 ori mai mare decât ATH-ul din luna mai). O astfel de revenire arată reziliența acestei criptomonede, care până la urmă poate că va rezista pe termen lung.

Unde găsești Shiba Inu de vânzare?

Criptomoneda SHIB poate fi găsită pe numeroase exchange-uri crypto printre care: Binance, Coinbase, KuCoin, Huobi, Gate.io, FTX, Kraken, Bitfinex, Poloniex, Gemini, Bybit, OKex și multe altele.

O puteți găsi chiar și pe exchange-uri descentralizate precum Uniswap. Shiba Inu poate fi stocată în mai multe tipuri de portofele crypto dacă nu doriți s-o țineți pe exchange.

Concluzii

Shiba Inu (SHIB) este o criptomonedă populară și controversată care este în top 20 crypto după mărimea capitalizării de piață, ceea ce o face o forță de temut în lumea crypto, cu șanse bune de a deveni o parte esențială din portofoliul celor mai mulți investitori crypto.

Viitorul preț al Shiba este incert însă știrile sunt pozitive, spre exemplu: Gamestop a adăugat Shiba Inu printre modalitățile de plată iar Robinhood ar putea adăuga criptomoneda pe platformă începând cu 2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *