Jocuri crypto care pot fi jucate și pe telefon

Nu ne permitem să pierdem timpul jucând jocuri crypto toată ziua în fața calculatorului, mai ales atunci când câștigurile (play to earn) nu sunt sigure. Pentru cei mai mulți dintre noi este mult mai confortabil să jucăm de pe telefon, când suntem pe drum, la coadă la supermarket, pe canapea sau în pat și să le încercăm sporadic până găsim unul care ni se potrivește.

Într-un articol precedent (citește-l aici), am făcut o listă cu jocuri crypto, însă doar unul dintre ele se poate juca pe telefon la ora actuală (Axie Infinity). Pentru a juca Axie pe telefon, descărcați aplicația mobilă direct de pe site-ul lor (axieinfinity.com), pentru că nu este încă adăugată în Play Store și AppStore.

Mai jos am făcut o nouă listă cu jocuri NFT care merg pe telefon (sau care vor merge în curând):

Reward Hunters

Este un fel de Battle Royale combinat cu MMORPG. Într-un cadru medieval, te lupți 1v1 sau până la 8 jucători din care doar unul câștigă.

Reward Hunters se bazează pe tokenul RHT. Pe viitor, veți putea paria pe câștigători folosind tokenul. Vor fi campionate săptămânale la care veți putea participa sau paria.

Jocul nu s-a lansat încă dar în curând, pe 25 septembrie se va lansa varianta beta și-l veți putea încerca. Puteți urmări anunțurile pe Twitter la @RewardHunters.

My Defi Pet

Jocul se poate juca în browser, aplicația de Android și iOS va apărea anul viitor. Unii jucători au confirmat că pentru a-l juca pe telefon cel mai ușor este cu Yandex Browser conectat la Trust Wallet.

My Defi Pet este un joc similar cu Axie Infinity în care veți putea împerechea animăluțele iar în fiecare oră se va naște un nou animăluț, unic, care va fi pus la licitație. Jocul este construit pe BSC (Binance Smart Chain) în loc de Ethereum, venind în sprijinul celor care nu joacă Axie datorită costului mare al comisioanelor de tranzacționare (gas fee) de pe blockchainul Ehereum.

Site-ul oficial este: mydefipet.com

Upland

Upland este un joc bazat pe o realitate virtuală, unde simpaticele animale llama recrează lumea noastră cu ”mici” modificări. Similar cu Decentraland și Sandbox, veți putea cumpăra/vinde terenuri și proprietăți virtuale, însă care au corespondențe reale, fiind asociate cu adrese fizice din lumea reală.

Upland are la bază tokenul UPX. Un token creat pe rețeaua EOS și care este pur utilitar, neputând fi tranzacționat pe exchange-uri ci doar folosit în joc.

Upland are aplicație de telefon, atât Android cât și iOS, deci puteți să-l descărcați chiar acum din Google Play Store sau AppStore.

Site oficial: upland.me

Binemon

Un joc din categoria My Defi Pet sau Axie Infinity, însă cu o direcție de open-world, cu lupte PvE nu doar PvP așa cum ne promite și echipa Illuvium.

Dacă în Axie colectăm SLP, în Binemon colectăm Ambrosia, pe care o putem vinde ulterior pentru profit.

Jocul este relativ nou dar are deja peste 100.000 de descărcări în Google Play Store.

Site oficial: binemon.io

Plant vs Undead

Plant vs Undead este o clonă a jocului Plants vs Zombies. Un joc din genul Tower Defense, care se află în varianta de test (beta). Tokenurile pe care le câștigați jucând varianta beta vor fi resetate la lansarea oficială, deci nu sunt reale, însă putem exersa până atunci ca să prindem lansarea jocului cât mai pregătiți.

Dintre jocurile mobile enumerate, acesta este unul dintre cele mai plăcute dpdv al gameplay și al simplității.

Aplicația mobilă nu se află încă pe Play Store sau AppStore ci trebuie să descărcați fișierul APK direct de pe site-ul oficial, în secțiunea download: plantvsundead.com

Devikins

Devikins este un joc Turn Based RPG care nu s-a lansat încă dar se va lansa până la sfârșitul anului conform roadmap-ului oficial.

Acest joc se va focusa la început pe componenta sa de Tamagotchi. Poate vă amintiți de jucăriile acelea în formă de ou, electronice, prin care creșteți un pui virtual – asta înseamnă genul de joc Tamagotchi. Veți începe având grija de un devikin, care va fi unic în funcție de genetica proprie. Mai departe apare componenta de breeding, ca în Axie, iar într-o fază ulterioară, vor fi lupte turn-based.

Tokenul jocului este DVK, iar în acest moment valorează în jur de 2 cenți (USD). DVK este un token pe rețeaua Tron. Există deja un magazin din care puteți cumpăra NFT-uri Devikins, conectând un portofel Tron (TRX).

Site-ul oficial este: devikins.com

Splinterlands

Splinterlands este unul din jocurile pe blockchain care au atins un prim succes, ajungând la 100.000 de jucători. Este un joc cu cărți de joc, similar cu Gods Unchained doar că merge și pe mobil. Această categorie de jocuri amintește de celebrele Magic the Gathering și Hearthstone.

Până acum s-au acordat premii de peste $569.000 de dolari în turneele disputate. Confruntările sunt foarte rapide, pentru că spre deosebire de alte jocuri asemănătoare, aici durează doar câteva minute să joci o partidă.

Poți face bani în mai multe moduri, spre exemplu – vânzând NFT-uri, sau acumulând Dark Energy Crystals (DEC), moneda jocului. Poți obține DEC câștigând meciuri. Mai există și alt token, SPS (Splintershards) cu care faci staking în schimbul unor recompense. Blockchain-ul folosit este unul mai puțin cunoscut, numit Hive.

Jocul este disponibil pe Google Play și Appstore iar site-ul oficial este: splinterlands.com

Concluzii

Jocurile blockchain pe telefon sunt din ce în ce mai căutate, iar în acest articol nu am prezentat decât câteva din jocurile crypto care merg pe mobil, pentru că sunt foarte multe proiecte în lucru. Important e să găsim câteva jocuri care ne plac, încă din faza alpha sau beta, să putem ”crește” cu ele din perspectiva play2earn.

Dacă te interesează jocurile pe blockchain, hai pe grupul de facebook Crypto Gaming Romania.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *