Noutăți Crypto în Septembrie

Luna septembrie a început bine pentru bitcoin și criptomonede în general, însă după prima săptămână a avut loc o depreciere masivă care a mai scuturat din mâinile slabe și iată-ne urcând din nou ca într-un carusel către o direcție necunoscută.

Cotația Bitcoin se apropie de 50K

Ieri (18 Septembrie) prețul BTC a ajuns la aprox. $48.800, urcând de la $42.800 (acum o săptămână). Pragul psihologic de la $50.000 calmează taurii și dă putere urșilor care vor să întoarcă direcția prețului. Dacă vor reuși sau nu, e greu de spus. Momentan cotația BTC se află într-un trend ascendent major care a început încă de pe 21 iulie 2021 și taurii pot continua trendul spărgând din nou nivelul de $50.000.

Ethereum ar putea depăși $6000

Antreprenorul și investitorul Raoul Pal, i s-a adresat traderului Peter Brandt pe Twitter: ”Și Ethereum arată ca o formațiune cup and handle…”

Cup and handle este un tipar de trading care poate fi observat pe graficele de prețuri și conform căruia, ETH ar putea ajunge la peste $6000 dacă graficul urmează structura tiparului până la capăt.

Părerile sunt împărțite în privința unei concluzii dar același tipar apare și pe graficele BTC, LTC și al altor criptomonede, ceea ce e o indicație că ar putea veni o mișcare bullish în toată piața.

Să nu uităm că Raoul Pal este un promotor al ETH și va avea o viziune optimistă asupra criptomonedei lui Vitalik în aproape orice situație. Însă trebuie să recunoaștem că rețeaua Ethereum este într-o perioadă de dezvoltare puternică.

ETH urmează să treacă complet la PoS (Proof of Stake) prin integrarea Beacon Chain la rețeaua principală (mainnet), lucru care e programat pentru sfârșitul lui 2021. Acest eveniment bullish va fi urmat de un altul – adăugarea Shard-urilor în 2022, ceea ce ne lasă suficient loc pentru speculația unei explozii de preț.

Vânzările NFT pe Opensea au scăzut cu 50%

Cea mai mare platforma de NFT-uri, OpenSea, a înregistrat o scădere a volumului de vânzări cu 50% în prima săptămână a lunii septembrie spre deosebire de prima săptămână a lunii august. Acest lucru era de așteptat după explozia din august, când vânzările au crescut de 10 ori mai mult decât în iulie.

Cu toate acestea, volumul de vânzări este încă unul considerabil, în jur de $792 de milioane pentru prima săptămână din septembrie, la care au contribuit peste 156.000 de participanți.

Un bancomat Bitcoin a fost incendiat

Protestatarii din El Salvador au vandalizat un bancomat BTC acum câteva zile, demonstrându-și disprețul față de președintele Nayib Bukele.

Pe 7 septembrie, Bitcoin a fost acceptat ca mijloc de plată legal în El Salvador, dar în aceeași zi moneda a scăzut în valoare cu 11%.

”Știm că această criptomonedă fluctuează enorm. Valoarea ei se schimbă de la o secundă la alta și nu avem nici un control asupra acesteia.”

Stanley Quinteros – membru al unioniștilor curții supreme de justiție.

El Salvador este pe locul 3 în lume la numărul de ATM-uri Bitcoin instalate, după Statele Unite și Canada. Iar 70% din toate bancomatele din America de Sud se află în El Salvador.

Solana iși revine după atac – șanse mari să se întoarcă la $200+

Pe 14 Septembrie rețeaua Solana a fost lovită de un atac de tip DoS (denial of service) constând într-un pachet de tranzacții false, care au suprasolicitat rețeaua ajungând la 400.000 TPS (tranzacții pe secundă). Consecința a fost dezastruoasă, rețeaua fiind instabilă timp de 18 ore, iar prețul a căzut cu aproape 20% într-o singură zi.

Între timp Solana și-a revenit pe un trend ascendent, chiar mai repede decât ne-am fi așteptat, iar analiștii au identificat un tipar numit bull flag pe graficul de preț, care ar putea propulsa prețul SOL peste $200, cu o potențială depășire a ATH-ului de la $221.38

Cu toate acestea, speculatorii nu vor uita atacul de pe Solana, care sugerează că rețeaua nu este suficient de descentralizată ceea ce o face vulnerabilă la atacuri viitoare. În plus, rețelele cu comisioane de tranzacționare foarte mici, precum Solana, sunt mai expuse la SPAM și la flood, tranzacțiile false putând fi create cu costuri mici.

Litecoin crește cu 40% pe o știre falsă

Pe data de 13 septembrie criptomoneda LTC a urcat la $240 pornind de la $170 în aceeași zi datorită unei știri false care a devenit virală. Știrea spunea că moneda va fi acceptată ca metodă de plată în hypermarket-urile Walmart.

La scurt timp, un purtător de cuvânt de la Walmart a infirmat știrea, iar Litecoin a căzut la loc la valoarea precedentă.

Problema fake news în spațiul crypto este una serioasă pentru că piața criptomonedelor poate reacționa extrem de rapid datorită unei știri, comparativ cu piețele tradiționale (bursa, forex etc) unde tranzacțiile sunt mai lente și piața nu are timp să reacționeze la fel de repede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *