Previziunile lunii Mai și monede cu potențial

Luna Mai a început un pic mai greu, cu o corecție în toată piața crypto (dar și pe bursele tradiționale) ceea ce ne duce cu gândul la consolidarea prețului, lucru bun pentru un trend crescător sănătos. Suntem destul de bullish în această lună și ne așteptăm să spargem vârful anterior al BTC dar și altor criptomonede.

Bitcoin aproape de un nou ATH

Deși prima săptămână din mai a fost pe corecție, prețul unui bitcoin s-a reîntors aproape de $60000. Pentru a sparge ultimul vârf (ATH) trebuie să depășim 64854 (vârful de pe Binance).

Luna trecută am avut o analiză foarte optimistă, cu o posibilă explozie a prețului aproape de $90000, însă urșii au preluat controlul temporar cu un bull trap (capcană pentru tauri) la jumătatea lunii trecute. Luna aceasta, putem rămâne într-un ”flat”, trend orizontal, dacă nu depășim ATH-ul, însă dacă îl depășim varianta de explozie la $90000 rămâne valabilă.

Modelul Stock-To-Flow de mai jos, ne arată prețul începând cu anul 2017, ca să vedem comparativ cele 2 bull market-uri:

Dacă ne uităm la culori, vedem că am intrat în zona portocaliu deschis, precum cea similară din Ianuarie-Aprilie 2017. Nu totul va corespunde, însă ne așteptăm să urmeze cel puțin un braț ascendent luna aceasta, pentru că cu cât ne apropiem de galben cu atât creșterea va accelera.

Momentan suntem deasupra liniei Stock/Flow 463 (vezi legenda în imagine) și există și varianta bearish în care coborâm spre $40000, căzând sub linie cu potențialul de a reveni puternic în Iulie.

În concluzie, dacă taurii câștigă mergem la $90000 iar dacă urșii câștigă mergem la $40000. Există și varianta ”flat” menționată mai sus, unde prețul va oscila între $50000-$60000 pe tot parcursul lunii. Înclinăm totuși spre varianta bullish, pentru că, așa cum se vede în imaginea de sus, acest bull market pare mai susținut decât cel precendent, prețul menținându-se mai mult deasupra liniei Stock/Flow 463.

Ethereum și Dogecoin superstarurile din top 10

Deși întreaga piață a fost pe corecție, raliul ETH a continuat să cucerească noi nivele, depășind $3000 apoi $3500 și acum cochetează cu $4000. Nu ne așteptăm nici mai mult nici mai puțin să spargă și pragul de $5000 luna aceasta, chiar dacă poate avea o corecție la $3000, este timp și pentru corecție și pentru un braț ascendent.

Dogecoin a surprins pe toată lumea după ce a depășit 50 de cenți, apoi $0.60 după listarea pe Gemini (exchange-ul gemenilor Winklevoss) iar la momentul scrierii acestui articol are un ATH de $0.74.

”Doge nu va ajunge niciodată la $1” era status quo-ul luna trecută când criptomoneda era doar 5 cenți. Însă acum, moneda care a pornit de la o memă populară cu simpaticul cățel, pare că are șanse să ajungă la $1. O mare parte din succes i se atribuie lui Elon Musk, dar mai ales listării pe mai multe exchange-uri importante. Astfel DOGE a ajuns pe locul 4 în topul capitalizării de piață imediat după BNB.

ADA, DOT, LINK, AAVE, KUSAMA, AVAX, SHIBA

Toate aceste criptomonede au potențial de creștere în această lună, mai ales că sunt în plină dezvoltare ca proiecte și vor fi ajutate și de creșterea BTC.

Cardano a rămas un pic în urmă și ne așteptăm să recupereze luna aceasta, mai ales că testnet-ul pentru Goguen (platforma de dezvoltare de aplicații descentralizate) este funcțional și numeroase proiecte de pe rețeaua ETH și BSC și-au arătat interesul în a folosi noua rețea.

DOT și KUSAMA vor fi integrate pe piața descentralizată Bounce Finance în timp ce AVAX se integrează cu GRT (The Graph). Rețeaua CHAINLINK crește incredibil la o rată de 12% pe lună, în timp ce AAVE a depășit lichiditatea de 10 miliarde USD.

Shiba este un proiect amuzant, un fel de incubatori de artiști, care deși nu inspiră seriozitate, este foarte popular în ultimele zile pentru că a crescut de 16 ori în 24 de ore (între 7 mai și 8 mai). Dacă vă hotărâți să investiți, puneți câte puțin, pentru că prețul se poate corecta puternic după o creștere semnificativă.

Criptomonede precum SAFEMOON

Au vreo valoare astfel de monede sau sunt doar pump and dump? Dacă nu ai experiență în crypto este bine să rămâi la criptomonede mari, din top 50, altfel poți face erori pe platformele DeFi sau poți fi păcălit de scammeri și în final să pierzi toată investiția.

Luna trecută v-am recomandat să cumpărați SAFEMOON, când prețul era $0.0000004, deci ați fi putut face 35x, cu alte cuvinte dacă ați fi băgat 100 de lei, aveați 3500 după câteva săptămâni. Chiar dacă nu vindeați pe vârf, vânzând la prețul de acum, aveți un 24x.

Între timp SAFEMOON a avut mai multe probleme, care au dus la un dump major. Deși acum și-a revenit, nu mai recomandăm să investiți în SAFEMOON pentru că la momentul scrierii articolului are un marketcap de 6 miliarde USD și va fi mai greu să faceți încă un 20x de acum încolo. Faceți research și decideți singuri dacă merită cumpărat sau nu.

ATENȚIE! Multe proiecte similare cu SAFEMOON sunt scam-uri. Țineți cont că veți putea pierde banii oricând investind în astfel de tokenuri.

Concluzii

Bull market-ul continuă și luna aceasta. Conform modelului Stock-To-Flow, încă mai avem mult de parcurs și Bitcoin-ul mai are de crescut. Iar celelalte criptomonede vor continua să fie influențate de prețul BTC mai mult sau mai puțin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *