Tokenizarea acțiunilor la bursă: Microsoft, Apple și Microstrategy vin pe Binance

Pentru că piața și-a mai revenit, cu Bitcoin întorcându-se la $53000, Binance a anunțat noi instrumente de tranzacționare și anume acțiuni tokenizate pentru uriași precum Microsoft și Apple. Compania Microstrategy nu putea lipsi din listă fiind asociată cu unul dintre cei mai mari promotori ai acestui bull market, Michael Saylor.

Ce este tokenizarea acțiunilor la bursă

În loc să cumperi acțiuni Apple (de exemplu) pe căile tradiționale, poți cumpăra un token care reprezintă acțiunile, la fel cum cumperi orice criptomonedă de pe Binance.

Binance deja a tokenizat acțiunile Tesla și Coinbase, săptămânile trecute. În același fel va lista și tokene pentru Apple, Microsoft și Microstrategy care pot fi cumpărate cu BUSD (stablecoin echivalent cu USD) pe platforma Binance.

Aceste tokene sunt echivalente cu deținerea de acțiuni, deci poți primi și dividende. Nu este necesar să cumperi valoarea unei acțiuni întregi pentru că tokenele sunt divizibile și îți permit să cumperi chiar și o sutime dintr-o acțiune.

Când se lansează aceste tokene

Pentru Microstrategy, acțiunile tokenizate vor deveni disponibile astăzi (26 Aprilie) la ora 16:30, ora României. Pentru Apple, acțiunile tokenizate vor fi disponibile de pe 28 Aprilie (aceeași oră), iar pentru Microsoft nu s-a stabilit data exactă, dar va fi până pe 30 Aprilie.

Aceste tokene nu vor putea fi tranzacționate în Statele Unite, nici în China și Turcia. În România se pot tranzacționa.

Toate tokenele care se vor emite pe Binance sunt reprezentate de acțiuni reale, din portofoliul firmei nemțești CM-Equity AG.

Instituții de reglementare a pieței (precum Securities and Futures Commission) sunt împotriva acestor tokene, comentând că Binance nu are licența să ofere acțiuni publicului larg, însă compania Binance rămâne neimpresionată de amenințări și promite că va lista și mai multe acțiuni tokenizate în funcție de cerere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *