Astăzi Uniswap a dat gratis câte $1200 în tokeni UNI

Astăzi, exchange-ul de tip DeFi numit Uniswap și-a lansat token-ul (UNI), printr-un airdrop. 150 de milioane de tokeni au fost eliberați dintre care 100 de milioane au fost oferiți oricui care a folosit Uniswap înainte de 1 septembrie 2020. Fiecare adresă prin care s-a tranzacționat pe Uniswap până la 1 septembrie a primit 400 de tokeni gratuit, care reprezintă echivalentul a peste $1200.

Știrea a devenit virală și peste 13 mii de utilizatori și-au revendicat tokenii primite în mai puțin de 3 ore. Datorită acestui lucru, rețeaua Ethereum a fost extrem de încărcată precum în 2017 la raliul ICO-urilor.

Token-ul UNI a fost listat și pe Binance la o oră după anunțul oficial de pe Twitter pentru a putea fi tranzacționat de cât mai multă lume cât mai repede.

Cum obțin și eu 400 de tokeni UNI?

Dacă ai o adresă sau mai multe cu care ai tranzacționat pe Uniswap înainte de 1 Septembrie 2020 ești eligibil să primești cei 400 tokeni UNI în valoare de aprox. $3 fiecare (la momentul scrierii acestui articol).

Ca să revendici acești tokeni, intră pe site-ul Uniswap, conectează-ți portofelul și caută butonul mov ”UNI” din dreapta sus. Va trebui să inițiezi o tranzacție. Comisionul va fi piperat (poate ajunge și la $50) pentru că rețeaua Ethereum este supraîncărcată, dar atâta timp cât primești ~$1200 merită. Nu uita că dacă ai folosit mai multe adrese cu Uniswap poți fi eligibil pentru 400 tokeni pentru fiecare adresă.

Cum se împarte token-ul UNI?

Sursa: Uniswap

În această primă fază, s-au eliberat 150 milioane de tokene, dintre care 100 de milioane s-au oferit comunității. Însă în total sunt 1 miliard de tokeni care se vor elibera în decursul a 4 ani cu o rată a inflației de 2%.

UNI este un token de guvernanță, ceea ce înseamnă că cine deține tokeni poate contribui la conducerea Uniswap. Cine are 10 milioane de tokeni va putea să trimită o propunere de guvernare, echivalentul a 1% din rezerva de UNI.

Ce se va întâmpla cu prețul UNI (Uniswap governance token)?

Situația este următoarea: Uniswap a oferit astăzi tokeni în valoare de ~300 milioane USD în mod gratuit la 100 de milioane de adrese ale unor oameni obișnuiți, printre care poți fi și tu. Nu este de așteptat ca prețul unui UNI să rămână stabil sau chiar să se aprecieze, însă dacă piața crypto continuă să crească, atunci este foarte posibil să crească în continuare și UNI.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *