Binance Coin (BNB) ajunge pe locul 3 în topul criptomonedelor

Astăzi, Binance Coin (BNB) a ajuns pe locul 3 în topul criptomonedelor, după capitalizarea de piață, conform CoinMarketCap. După o creștere de aproape 50% în ultimele 24 ore și aproape 90% în ultimele 7 zile, BNB a reușit să întreacă Cardano și Tether. Dacă această poziție este de scurtă durată sau nu, rămâne de văzut, dar înainte de a afla motivele aprecierii BNB, hai să aflăm ce este Binance.

Ce este Binance?

Binance este cel mai mare exchange de criptomonede din lume, creat de Changpeng Zhao, un dezvoltator de software de origine Chinezo-Canadiană, care a dezvoltat anterior aplicații de tranzacționare HFT (High Frequency Trading).

Binance a luat cota de piață în 2018, când a devenit cel mai mare exchange crypto după volumul zilnic tranzacționat. A devenit popular datorită ofertei crypto, fiind exchange-ul unde poți vinde și cumpăra cele mai multe feluri de criptomonede, de la cele mai populare la cele mai obscure.

În plus, comisioanele de retragere sunt printre cele mai mici, iar procedurile de verificare sunt relaxate, având posibilitatea de a retrage până la 2 BTC pe zi fără verificarea identității. Dacă încă nu ai cont pe BINANCE îți poți crea unul aici.

3 Motive pentru care BNB a ajuns pe locul 3

Dacă ne uităm la criptomonedele care au performat în ultimele zile, observăm că în afară de Binance, mai multe proiecte DeFi s-au apreciat considerabil (printre care CAKE și XVS), majoritatea pieții bătând pasul pe loc în umbra BTC. Binance a avut grijă să intre și în lumea DeFi pentru a nu rămâne în urmă, de aici pornește primul motiv pentru care BNB a ajuns pe locul 3.

Binance Coin integrat cu proiecte DeFi

Binance a creat platforma Binance DEX, care este varianta descentralizată a exchange-ului. Între aceste platforme, se poate transfera BNB care este util pentru comisioane reduse și rapiditate la transferuri. Practic, compania Binance a creat propria variantă de Uniswap, un exchange descentralizat integrat cu proiecte DeFi. Iar dacă DeFi crește când multe alte criptomonede stau pe loc, BNB va crește și el.

Listează proiecte noi constant

Atunci când UNISWAP (UNI) și SUSHISWAP (SUSHI) au explodat în popularitate, Binance știa că va pierde din cota de piață, așa că în loc să le concureze, le-a listat imediat pe exchange, oferind acces milioanelor de utilizatori de a le tranzacționa cu comisione mici contra BNB.

La fel și în ultima perioadă, Binance a integrat rapid proiecte precum Cosmos (ATOM) și Venus (XVS), care au înregistrat creșteri mari și au creat volum suplimentar pe exchange.

Creșterea volumului de tranzacționare

Cu cât se tranzacționează mai mult pe Binance, cu atât BNB crește mai mult. Dacă la începutul anului BNB era în jur de $38 pe monedă, astăzi a atins deja $284. Atâta timp cât acest bull market (piată ascendentă) continuă, BNB se va aprecia în continuare, proporțional nu numai cu creșterea BTC dar și cu creșterea numărului de clienți, care află în număr din ce în ce mai mare despre lumea crypto.

Binance Coin, rămâne o criptomonedă utilă atunci când folosești platforma Binance, dar și ca un token în care investești atâta timp cât ești optimist asupra viitorului Binance.

Dacă încă nu ai cont pe BINANCE îți poți crea unul aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *