Predicție Ethereum 2021

Imagine cu Ethereum 2021.

Cea mai puternică criptomonedă după Bitcoin continuă să promită și să domine spațiul aplicațiilor descentralizate și în 2021. În acest articol vă vom prezenta o predicție Ethereum 2021 bazată pe analiză tehnică, dar și fundamentală.

Pe partea fundamentală, avem o dezvoltare puternică în zona DeFi (vezi ce este DeFi aici) care aduce o activitate intensă pe blockchain-ul ethereum, mai ales în zona de staking (depozite de ethereum și alte criptomonede, la care primești dobânzi). Datorită proiectelor de staking, o cantitate din ce în ce mai mare de ethereum este imobilizată în aceste proiecte, hodlerii fiind motivați să depună pentru a obține dobândă, ceea ce duce la micșorarea ofertei și creșterea cererii.

Factorul cel mai important al creșterii prețului ETH/USD este piața ascendentă (bull market) în care ne aflăm în momentul de față, alimentată puternic și de situația pandemiei care favorizează mișcarea banilor spre zona de crypto. În acest moment al pieței ascendente suntem în sezonul altcoins, cu alte cuvinte, o perioadă în care majoritatea criptomonedelor alternative sunt cumpărate contra bitcoin. Este un moment în care altcoins au șansa să atingă vârfurile precedente și să le și depășească.

Ethereum a depășit recent fostul ATH (în jur de $1500 în funcție de exchange), iar în momentul scrierii acestui articol se află undeva în jur de $1800. Ca multe alte criptomonede, Ethereum urmează mișcările liderului pieței – Bitcoin. Corelația nu este rapidă și de-obicei are întârzieri de ordinul săptămânilor și lunilor. Ethereum a ajuns la fostul ATH la două luni după ce BTC a reușit această performanță. Putem specula în continuare că de fiecare dată când Bitcoin cucerește un nou nivel, Ethereum îl va urma după un timp, chiar dacă pe termen scurt poate scădea și nu pare să fie corelat.

Analiză tehnică Ethereum în 2021

Ethereum se încadrează în acest canal ascendent începând cu o creștere puternică în ianuarie dar încetinând ritmul în ultima săptămână. Dacă Bitcoin a depășit deja dublul valorii sale de la ATH (de la $20000 la $49700), ne putem aștepta ca Ethereum să păstreze creșterea în interiorul canalului având ca țintă nivelul $3000, care reprezintă dublarea ATH-ului.

În funcție de mișcările BTC, Ethereum se poate mișca în partea superioară a canalului, spre exemplu, dacă Bitcoin depășește $50000 și prețul se consolidează, ETH va putea depăși cu ușurință pragul de $2000 în săptămânile care urmează și poate ajunge la $3000 chiar în primăvara acestui an.

Preț Ethereum 2021 – Care va fi vârful?

Dacă în Decembrie anul trecut s-a lansat faza 0 ETH 2.0, anul acesta vom intra în faza 1, care deși este încă o fază incipientă, are potențial bullish pentru speculatori. Un alt moment important pentru Ethereum a fost săptămâna trecută, când s-a lansat contractul ETH/USD pe bursa de la Chicago (CME – Chicago Mercantile Exchange). Din această lansare rezultă că instituțiile sunt interesate să cumpere și Ethereum, nu doar BTC. Iar CME nu este prima instituție prin care poți tranzacționa un instrument bazat pe prețul ETH, ci s-a alăturat altor companii, precum Grayscale.

Toate aceste evenimente adaugă la sentimentul pozitiv al pieței ascendente, lăsând loc unei posibile creșteri fără precedent, ducând prețul Ethereum între $5000 și $10000 anul acesta. Predicție care depinde și de cum evoluează Bitcoin (vezi predicția Bitcoin pt 2021 aici). Dacă BTC ajunge la $100.000, o țintă de $5000 pentru Ethereum este rezonabilă, dar dacă BTC depășește $200.000, ne putem aștepta la prețul de $10.000 per ETH.

Obstacolele Ethereum

Dacă optimismul este excesiv în privința întregii sfere crypto, să nu uităm că nimic nu este garantat și trebuie să luăm în calcul și cazul în care Ethereum nu crește atât de mult cât previzionăm.

Lansarea fazei 1 a ETH 2.0 de anul acesta poate duce la o scădere de preț dacă rezultatele sunt mediocre. Așa cum a declarat anul trecut fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, implementarea ETH 2.0 este mai dificilă decât a anticipat echipa sa. Rețeaua Ethereum are în continuare probleme cu scalabilitatea, iar piața ascendentă a dus la scumpirea tranzacțiilor în mod excesiv, dăunând întregului ecosistem de aplicații descentralizate. Pe de altă parte, scumpirea tranzacțiilor este pozitivă pentru mineri. Cei care minează Ethereum în 2021 vor înregistra profituri considerabile față de ultimii ani (vezi aici mai multe despre minare ethereum în 2021).

Polkadot și Cardano sunt două proiecte care au câștigat enorm în popularitate în ultimele luni, nu numai pentru speculatori dar și pentru developeri. Ambele promit să facă mai bine ceea ce face Ethereum, de aceea au fost supranumite și ”ETH killers”. Dacă aceste proiecte iau amploare și captează atenția aplicațiilor DeFi, pot genera înlocuirea parțială a Ethereum-ului, declanșând un val speculativ negativ cu deprecieri semnificative.

Concluzii – Preț Ethereum

Să nu uităm că la începutul anului curent Ethereum era doar $715, iar la începutul anului trecut era abia $134. Ethereum este cu siguranță o criptomonedă care crește spectaculos pe termen lung și chiar dacă nu va atinge pragul de $10.000 în 2021, cei care investesc la prețuri sub $3000, au șanse mari să facă profit. Anticipăm că prețul va reuși să atingă cel puțin $5000 în 2021.

Dacă vrei să afli cum poți cumpăra Ethereum sau alte criptomonede, ușor și sigur, citește și articolul acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *