Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de $1.5 miliarde de dolari

Astăzi, Tesla a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare de $1.5 miliarde USD, adăugând criptomoneda în capitalul companiei. Din acest moment, compania acceptă plata în bitcoin pentru toate produsele Tesla. Viitoarele încasări în bitcoin nu vor fi lichidate imediat, urmând a fi adăugate rezervei de BTC a companiei.

Efectul produs de această știre a propulsat prețul bitcoin de astăzi la peste $44000 în doar 2 ore. Ziua de azi a început cu un preț de $37988 și a atins un vârf de $46794 pe exchange-ul BINANCE, înregistrând o creștere de $8806 într-o singură zi, aceasta fiind cea mai mare creștere zilnică din istoria criptomonedei. Să nu uităm că prețul unui BTC anul trecut a fost sub $4000 la un moment dat, iar astăzi doar aprecierea a fost cu mult peste dublul acestei valori.

Elon Musk a mai produs o explozie în prețul bitcoin (+20%) și pe 29 ianuarie, când și-a adăugat în biografia profilului de twitter, hashtagul #bitcoin. Însă atunci nu exista certitudinea că acesta a și cumpărat bitcoin, de aceea prețul a revenit la valoarea anterioară în zilele care au urmat. De data aceasta, însă, chiar dacă va fi o corecție pe termen scurt, efectul pozitiv va fi resimțit pe termen lung și anticipăm că și alte companii vor urma să investească în bitcoin. Tesla nu este prima companie care a investit în Bitcoin în ultimele luni, ci a urmat altor companii precum Grayscale și Microstrategy.

Nu se știe exact câți bitcoini a cumpărat Tesla pentru că pe declarație este precizată doar luna ianuarie 2021, nu o dată exactă, deci se poate presupune că banii au fost investiți în bitcoin la prețuri între $33000 și $42000. Putem deduce de aici că Tesla deține undeva între 35000 și 45000 de BTC, dar mai degrabă peste 40000 de monede pentru că o tranzacție atât de mare over-the-counter ar fi putut beneficia de un discount.

Motivul pentru care Elon Musk a luat decizia să cumpere bitcoin transpare din situația mondială actuală, o situație în care dolarul se devalorizează cu rapiditate și numerarul ținut în conturile companiei este mai bine investit în rezerve de aur, acțiuni și mai nou – Bitcoin.

A cumpărat Elon Musk și DOGE COIN ?

Deși în ultima perioadă Elon a făcut numeroase glume pe twitter în legătură cu dogecoin, acesta a recunoscut ulterior că sunt doar glume și el este interesat doar de bitcoin. Dar nu excludem să-și schimbe părerea pe viitor cu privire la altcoins.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *