Bitcoin ATH urmat de CRASH. Taproot se activează. Previziuni pentru sfârșitul lui 2021.

Expansiunea lumii crypto este mai accelerată ca niciodată în acest sfârșit de an, având drept consecință un nou Bitcoin ATH. Minerii de bitcoin goniți din China au migrat în Statele Unite unde sunt primiți cu brațele deschise și cu noi tehnologii sustenabile (solară și eoliană). Pe acest fond, investițiile în Bitcoin cresc, iar odată ajunse în lumea crypto urmează să se distribuie mai departe anticipând un nou sezon al altcoins dar și o explozie în DeFi și metaversuri (lumi virtuale bazate pe NFT-uri). Hai să vedem împreună principalele știri despre Bitcoin și criptomonede:

Bitcoin All Time High (ATH)

Prețul unui Bitcoin a înregistrat ieri, 10 noiembrie 2021, o valoare record de $69.000 după care a urmat un crash la $62.822. Între timp prețul a început iar să crească. Corecția (crash-ul) a fost inevitabilă în această situație, pentru că ne apropiam de nivelul de $70.000, un nivel psihologic, la care este normal ca speculatorii să vândă parțial pentru a încasa un profit pe aprecierea puternică a prețului.

În general speculatorii iau profit la o valoare imediat sub nivelul major, în cazul de față $69.000. Astfel de ordine de vânzare sunt de multe ori declanșate automat, fiind procesate de roboți de tranzacționare care sunt programați să vândă și să cumpere la nivele cheie.

Când se activează Taproot?

Taproot este un upgrade (softfork) pentru rețeaua Bitcoin care aduce îmbunătățiri în capacitatea de contracte inteligente și mai ales confidențialitate, adică bitcoin se apropie un pic de mecanismul monedelor complet anonime (precum monero). Activarea Taproot se va petrece peste 3 zile de la momentul scrierii acestui articol. Ca să aflați mai exact urmăriți numărătoarea inversă de aici: https://taproot.watch

Taproot aduce tehnologia MAST, care poate ajuta la eficientizarea și confidențialitatea contractelor inteligente prin dezvăluirea doar a părților relevante ale contractului în momentul cheltuirii. De asemenea, poate îmbunătăți confidențialitatea rețelei Lightning prin faptul că ascunde canalale Lightning Network și arată doar niște tranzacții Bitcoin obișnuite, ceea ce va ajuta la protejarea nodurilor de rețea de potențiali atacatori.

Speculatorii iau în calcul faptul că Bitcoin a ajuns la un nou ATH datorită activării iminente a fork-ului Taproot.

În Miami se vor oferi dividente sub formă de Bitcoin

Primarul orașului american Miami a fost întotdeauna un ambasador al monedei Bitcoin și a decis să creeze MiamiCoin, o criptomonedă care prin staking își oferă dividente în bitcoin.

„Vom fi primul oraș din America care va oferi o dobândă în Bitcoin sub formă de dividende direct locuitorilor săi.”

Francis Suarez – primarul orașului Miami.

Dobânda este obținută doar dacă faci un depozit (staking) în criptomoneda orașului, MiamiCoin, care a fost introdusă la începutul acestui an și care a strâns deja peste 21 de milioane de dolari în ultimele trei luni pentru Miami. Suarez a precizat că dacă ar fi să anualizați acest venit, ar echivala cu aproximativ o cincime din veniturile fiscale anuale totale ale Miami-ului, care se ridică la 400 de milioane de dolari.

Primăria facilitează și un portofel electronic, pe care cetățenii îl vor putea folosi ca să tranzacționeze MiamiCoin, în plus, se fac parteneriate cu exchange-uri care pot ajuta oamenii să convertească criptomonedele între ele sau în bani mai ușor.

Pe termen lung, primarul Suarez speră ca această inițiativă să elimine complet necesitatea impozitelor, ceea ce ar fi cu adevărat o schimbare revoluționară.

BITO – Bitcoin ETF-ul ProShares are un succes nebun

De când a fost aprobat luna trecută, Bitcoin ETF-ul (BITO) a acumulat peste 1.4 miliarde de dolari în active. Chiar dacă prețul acestuia ($42.3) este mai mic decât la listare ($43.2), totuși apetitul investitorilor este enorm, la fel și volumul de tranzacționare, foarte mare pentru un ETF atât de nou.

BITO a înregistrat intrări combinate de aproximativ 112,79 milioane de dolari în ultimele nouă zile. În timp ce cifra pălește în comparație cu primele două zile de la listarea fondului, în care s-au înregistrat intrări în valoare de 567.16 milioane de dolari și respectiv 489.51 milioane de dolari, analistul Bloomberg, Eric Balchunas, a remarcat că „acest tip de fluxuri consistente este foarte rar” pentru un ETF nou lansat.

Chiar dacă BITO face valuri, acesta este doar un ETF Futures ceea ce înseamnă că ProShares nu trebuie să cumpere Bitcoin precum ar cumpăra în cazul unui ETF Spot.

Un astfel de ETF Spot a fost propus de cei de la VanEck, însă șansele să fie aprobat sunt foarte mici, după cum a menționat Balchunas, care consideră că probabilitatea este de 0.5% pentru aprobare (1 din 200).

Previziuni crypto pe sfârșit de an

Cu Taproot care se lansează în 3 zile, cu mineritul care cucerește America, cu ETF-urile care urmează să vină, este fără doar și poate o perioadă extrem de potentă pentru Bitcoin și criptomonede în general. Astfel că previziunea lui PlanB, creatorul modelului Stock-To-Flow (S2F), pare să aibă susținerea fundamentală ideală pentru atingerea targetului prezis astfel:

După cum vedeți, acesta prezice o valoare medie de $100.000 per Bitcoin în Decembrie 2021 cu modelul S2F, ceea ce înseamnă că vârful va fi peste 100K, cu predicția cea mai pesimistă a unui vârf la $135.000 (obținută cu modelul floor, bazat pe analiza on-chain).

Dacă Bitcoin depășește $100.000 sunt șanse enorme ca Ethereum să ajungă la $10.000 iar Solana ar putea trece pe locul 3 în top marketcap cu o valoare de $1000.

Varianta bearish ar fi o corecție prelungită pe fondul unor știri de impact negativ, care ar putea trimite moneda BTC nu mai jos de $52.000, dar asta nu ar face decât să mută spargerea pragului 100K în anul 2022.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *