Știri criptomonede 29 octombrie 2021

Ultimele știri despre criptomonede sunt mai mult decât incendiare, pentru că deși prețul bitcoin a coborât puțin, există o explozie a criptomonedelor alternative care semnalează începerea sezonului altcoins.

A devenit miliardar datorită SHIBA INU. Cât a investit?

Cei care au cumpărat $SHIB anul trecut și au putut să facă hodl (să țină monedele), având diamond hands (mâini puternice ca diamantul) nu paper hands (mâini de hârtie), au făcut profituri uriașe zilele acestea. De exemplu, un bărbat a cumpărat Shiba Inu (SHIB) în August 2020 în valoare de 8.000 de dolari, iar ieri aceleași monede au crescut la o valoare de aproape 6 miliarde de dolari. Suma multiplicată enorm a depășit orice record de randament al unei investiții personale pe plan mondial și istoric.

Criptomonedele canine, Shiba și DOGE, au luat cu asalt lumea crypto ducând o luptă constantă pe pozițiile din top 10. De ieri până azi, cele două criptomonede meme, s-au întrecut una pe cealaltă constant, iar Shiba Inu a reușit să întreacă volumul de tranzacționare al gigantului Ethereum apropiindu-se de cel al Bitcoin.

Ieri $SHIB a atins vârful istoric de $0.00008845 iar la momentul scrierii articolului este în jur de $0.00007100. Nu se știe dacă va face crash sau dacă va mai crește, dar se pare că sezonul altcoins abia începe, deci sunt șanse mari să urce și mai mult, mai ales că monedele pot fi ținute în ShibaSwap pentru a genera și mai mult profit prin staking.

De unde cumpăr Shiba Inu?

Pentru români, cel mai simplu este cu un cont de Binance, unde avem opțiunea să cumpărăm direct cu cardul bancar în lei (RON). Iar spre deosebire de celelalte exchange-uri are un proces de verificare rapid. În plus, acceptă și transfer bancar din conturi de EUR.

Milionarii și miliardarii în criptomonede, pot să scoată banii în realitate?

Valoarea criptomonedelor câteodată crește uimitor de mult și ca în cazul cu miliardarul în Shiba, ne putem întreba dacă cifrele acelea sunt reale sau nu? Și dacă chiar putem cumpăra ceva (mașini, case, vile) dacă ajungem bogați în crypto.

Valoarea criptomonedelor este momentan doar pe hârtie, până când le convertim în bani sau bunuri. Prețul monedelor fluctuează și ca să luăm exemplul miliardarului în Shiba, de ieri până azi acesta a pierdut jumătate de miliard în valoare, iar până luna viitoare poate crește și depăși valoarea actuală, nu se știe sigur.

Dar hai să luăm cazul în care miliardarul dorește să vândă tot și să încaseze cele 5-6 miliarde de dolari. Acesta ar trebui să vândă pe exchange-uri sau OTC, dar nu va putea vinde decât în limita cererii. Iar dacă vinde cantități de miliarde de dolari, piața va cădea. Deci în realitate nu va putea scoate miliarde ci o sumă mai mică, cu costul prăbușirii pieței.

Din cauză că suma este foarte mare, vânzarea bruscă va afecta prețul și nu e rentabil să vândă tot deodată, așa că ar trebui folosită o strategie pe care o folosesc balenele crypto de ani de zile și anume să vândă câte puțin, periodic, când prețul crește, evitând astfel prăbușirea pieței.

O altă strategie a hodlerilor mari este să cumpere direct bunuri. Astfel că Shiba Inu poate fi schimbat în BTC pe exchange și apoi cu bitcoinii se pot cumpăra direct ceasuri valoroase sau mașini scumpe de pe un site precum BitDial.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum scoți banii din criptomonede citește și: Ieșirea din Crypto.

Ethereum depășește vârful istoric

Azi noapte, criptomoneda ETH a atins $4403, datorită upgrade-ului Altair. O actualizare reușită a Altair la Beacon Chain a fost considerată un factor important care a deschis calea către fuziunea cu rețeaua mainnet Ethereum și tranziția către un mecanism de consens proof-of-stake (PoS).

Cu toate acestea, nu ne putem aștepta la scăderea prețului comisionului de tranzacționare (gas fee) pe rețeaua Ethereum, dar ne putem aștepta la noi vârfuri pentru valoarea monedei ETH.

Am discutat într-un articol anterior despre cursa dintre BTC și ETH: care se întoarce primul la ATH. Bitcoin a câștigat de departe, dar deși ETH a fost pe locul 2, s-a întors la ATH destul de rapid față de data trecută, ceea ce ne lasă să credem că forța taurilor este foarte puternică și mai este mult loc de urcat pentru moneda lui Vitalik.

Record NFT: Cryptopunk vândut cu $530 de milioane. Pe bune?

Noaptea trecută s-a vândut NFT-ul cu cea mai mare valoare de până acum. CryptoPunk-ul cu numărul 9998 s-a vândut la prețul de 124,457.07 ETH, adică aproximativ jumătate de miliard de dolari. Dacă putem numi CryptoPunks artă, atunci această vânzare a depășit valoarea oricărei alte opere din istoria artelor.

Dar oare vânzările acestea NFT uriașe sunt reale?

Întotdeauna există dubii cu privire la vânzări de NFT, în special cele de calibru, iar în cazul CryptoPunk-ului 9998 se pare că a fost doar o manevră de publicitate. Conform analiștilor on-chain, NFT-ul a fost cumpărat folosind un contract smart cu un flash-loan.

Oamenii mereu au acuzat astfel de vânzări ca fiind cumpărate de cineva cu proprii săi bani doar ca să umfle prețul în mod artificial și să creeze cerere nouă. Dar în cazul acestui CryptoPunk, persoana care l-a cumpărat nici măcar nu a avut acești bani. A folosit un ”truc” din lumea DeFi, prin care poți împrumuta pentru o perioadă foarte scurtă (flash-loan) o sumă de bani care se returnează automat, astfel că, proprietarul și-a vândut singur NFT-ul cu bani împrumutați.

Scopul său a fost să facă publicitate NFT-urilor CryptoPunks, în speranța că va atrage investitori noi și creșterea prețurilor.

Microstrategy a mai cumpărat încă 9000 de bitcoini

Michael Saylor, CEO al Microstrategy, a vorbit pe tot parcursul anului 2021 despre beneficiile investiției în Bitcoin și se pare că de fiecare dată a practicat ceea ce predică, astfel că pe bilanțul trimestrului 3, apare o investiție de 9000 de BTC.

Microstrategy a ajuns la un total de 114042 BTC, care înseamnă aproape 7 miliarde de dolari, fiind compania cu cea mai mare cantitate de Bitcoin în custodie, urmată de gigantul Tesla pe locul 2.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *