Bitcoin Halving 2020 – Analiză preț BTC la înjumătățire

Înjumătățirea bitcoin sau halving, sau halvening, este un eveniment care se petrece o dată la 4 ani prin care se înjumătățește recompensa minerilor. Puteți găsi mai multe detalii despre înjumătățire într-un articol precedent aici. Vom analiza ce se întâmplă cu prețul unui bitcoin la acest halving și ce impact va avea ulterior.

La începutul anului, data înjumătățirii era estimată la 17 mai, dar este o dată variabilă, în funcție de viteza cu care se minează blocurile, așa că data s-a mutat pe 11 sau 12 mai (depinzând de fusul orar în care te afli). Deci practic, la momentul scrierii acestui articol mai sunt aproximativ 24 de ore până la bitcoin halving.

Așa cum am vorbit la ultima analiză de pe 18 aprilie (aici), urmează o depreciere la înjumătățire, însă înainte de aceasta am avut un raliu puternic de la $4,000 la $10,000 așa cum puteți vedea pe grafic, de la bottom (13 Martie) până pe 7 Mai.

Am prezis că vom ajunge la nivelul 0.618 Fib ($8,000), cu un potențial spike la $9,000 – un target care a fost atins apoi depășit cu un nou spike la $10,000 iar acum am coborât la $8,758.

După cum observați pe grafic, MA200 acționează ca zonă de suport și face confluență cu nivelul 0.618 Fib. În același timp MA50 și-a schimbat direcția și este posibil să atingă MA200 în următoarea săptămână, dacă prețul se menține sub $8,000, ceea ce ar însemna un nou potențial atac al taurilor asupra nivelului $10,000.

Așa cum am spus în articolele anterioare, dacă ne uităm la injumătățirile precedente, prețul a crescut înainte de înjumătățire pe o perioadă de aprox. o lună și în momentul înjumătățirii a scăzut brusc. La același tipar ne așteptăm și acum. Avem deja un raliu de o lună și jumătate în care prețul a crescut, iar acum în pragul înjumătățirii avem această depreciere bruscă de la ~$10,000 la ~$8,000 care poate fi continuată în zilele care urmează.

Varianta optimistă este că având o confluență între MA200 și 0.618 Fib la care se va alătura curând și MA50, suportul va fi suficient de puternic să țină BTC deasupra pragului de $8,000 cu potențialul începerii unui nou bull market, un altseason și un nou ATH anul acesta.

Cu toate acestea, înjumătățirile precedente ne arată că o creștere post-halving este de fiecare dată mult întârziată. Deci nimeni nu i-ar putea opri pe urși să preia controlul pe perioada imediat următoare. Ce înseamnă o creștere întârziată? Înseamnă că un trend ascendent semnificativ va începe mai degrabă spre sfârșitul anului sau anul viitor, dar până atunci vom putea fi surprinși de un nou bottom.

Prețul Bitcoin imediat după Halving

Varianta taurilor ne indică o oscilație între $8,000 și $10,000 cu un potențial breakout deasupra lui $10,000 – care dacă se va întâmpla ne va duce mai întâi la $10,500 unde vom întâmpina rezistență până la nivelul de $11,000.

Pe de altă parte, urșii se bazează pe tiparul anterior, în care creșterea premergătoare înjumătățirii s-a consumat. Prin urmare, chiar dacă suntem la o zonă de suport puternică, prețul btc va cădea pentru că cei care au speculat creșterea de la înjumătățire au cumpărat anterior acesteia, creînd raliul până la $10,000 și au început deja să vândă, astfel luând profitul exact în pragul înjumătățirii, ceea ce va conduce la o reacție în lanț de vânzări și va duce prețul în jos. Dar cât de jos? În momentul în care coborâm sub $8,000 va fi cădere liberă până la nivelul de ~$7,300 urmat de ~$6,500.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *