Prețul Bitcoin în carantină – Urmează deprecieri și mai mari

Când toate piețele sunt afectate, este afectat și bitcoin-ul. De aceea, prețului unui bitcoin a fost corelat cu piețele bursiere și a căzut puternic luna trecută, ajungând în jurul valorii de $3,850 pe mai multe exchange-uri. De atunci, am revenit peste $7,000 dar se pare că nu vom mai putea urca mult.

Într-un articol anterior (vezi aici) am anticipat o posibilă cădere a prețului sub $6,000 în luna martie (scenariul urșilor). Am expus și o creștere în aprilie, care deja a început. Dar până unde va putea crește btc luna aceasta?

Panica globală stârnită de pandemia de coronavirus este un eveniment neprevăzut care a influențat dramatic cursul BTC/USD, de aceea sunt șanse foarte mici să mai depășim pragul de $10,000 luna aceasta. Așa cum observăm în graficul de mai jos, nici măcar nivelul de $8,000 nu va putea fi cucerit.

Așa cum vedem pe grafic, suntem într-un canal descendent (delimitat de liniile portocalii) și ne aflăm la o zonă de rezistență confluentă, dată de linia superioară a canalului împreună cu nivelul de corecție 0.5 Fibonacci al ultimei căderi (săgeata galbenă Top – Bottom).

Chiar dacă reușim să spargem această zonă de rezistență, vom avea încă una, și mai puternică, cu o altă confluență creată de MA 200 și nivelul 0.618 Fibonacci formată la aproximativ $8,000 (mai precis $8,031.4 pe Bitfinex).

Evoluție preț Bitcoin în Aprilie și Mai

Pentru cei optimiști, sfârșitul lunii aprilie poate urma direcția săgeții galbene care merge spre nivelul 0.618 Fibonacci, adică spre $8,000. De altfel, dacă ne uităm la graficul RSI (în partea de jos, cu verde), există o divergență ascendentă, care ne dă speranțe la un posibil spike către $9,000 deși prețul va cădea la fel de repede cum a urcat pentru că încă suntem într-un braț corectiv.

Cel mai probabil, vom oscila între $6,000 și $8,000 în ultimele 2 săptămâni din aprilie. Însă în luna mai ne așteptăm la o cădere masivă din mai multe motive:

  • Cele două zone confluente de rezistență dau șanse mari urșilor.
  • La jumătatea lunii mai avem înjumătățirea BTC care de-obicei creează o depreciere imediată (creșterea fiind înainte sau mult după).
  • MA 50 coboară sub MA 200, denotând o nouă perioadă descendentă pentru BTC. Ca termen de comparație, ultima dată când cele două curbe s-au încrucișat în acest fel, urșii au preluat controlul pentru câteva luni, prețul coborând cu câteva mii.

Deci, în luna mai ne putem aștepta să coborâm undeva între $5,000 și $3,000.

Este Bitcoinul ieftin acum?

Există un trend în lumea crypto, cum că acum bitcoinul este ieftin și este un moment bun de cumpărare. Însă chiar dacă piața a căzut mult, să nu uităm că este doar începutul. În articolele precedente am vorbit despre un bottom între $3,000 și $2,000 anul acesta (scenariul urșilor) fără să luăm în calcul impactul covid-19.

Gândiți-va așa: criza financiară nu a început încă să-și simtă efectele. Nu am ajuns încă la o masă critică a celor care au rămas fără economii. Iar când vom ajunge, mulți își vor vinde criptomonedele pentru a-și cumpăra necesitățile de bază. Atunci va fi momentul când bitcoin-ul va suferi cel mai tare, împreună cu întreaga piață crypto.

1 thought on “Prețul Bitcoin în carantină – Urmează deprecieri și mai mari”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *