Exodul minerilor din China. Ledger integrat cu DeFi. Bitcoin testează suportul 31K.

Ultimele știri crypto sunt mai degrabă bearish, pe fondul căderii prețului Bitcoin la nivelul de $31.000, însă bătălia este cruntă la acest nivel și nu este încă clar dacă va fi străpuns sub 30K sau dacă va fi respins spre 35K.

Minerii de Bitcoin se mută din China în… Texas

Luna trecută, autoritățile de la Beijing au cerut interzicerea mineritului și a tranzacțiilor cu bitcoin, declanșând ceea ce a fost numit în cercurile crypto: Marele exod al minerilor.

Texasul este o destinație ideală pentru mineri, datorită abundenței energiei solare și eoliene, a pieței nereglementate și a poziției sale politice favorabile criptomonedelor.

China găzduiește de mult timp mai mult de jumătate din minerii de bitcoin din lume, dar acum Beijing-ul vrea ca aceștia să plece cât mai repede.

Mineritul este un proces cu un consum intens de energie care creează noi monede și păstrează un registru al tuturor tranzacțiilor cu criptomonedele existente numit blockchain.

În ciuda lipsei de rezerve care a provocat pene de curent de câteva zile iarna trecută, Texasul are adesea unele dintre cele mai mici prețuri la energie din lume, iar ponderea energiei regenerabile crește în timp, 20% din energia sa fiind obținută din energia vântului începând cu 2019. Are o rețea electrică nereglementată care permite clienților să aleagă între furnizorii de energie și, în mod crucial, liderii săi politici sunt foarte pro crypto – condiții de vis pentru un miner de bitcoin care caută o nouă locație cu surse de energie ieftină.

Veți asista la o schimbare dramatică în următoarele câteva luni“, a declarat Brandon Arvanaghi, fostul inginer de securitate la exchange-ul crypto Gemini. “Avem guvernatori precum Greg Abbott în Texas care promovează mineritul crypto. Va deveni o adevărată industrie în Statele Unite, ceea ce este incredibil.

Dominația mineritului de Bitcoin din China

Datele din 2021 pentru distribuția globală a puterii de minare nu sunt încă disponibile, dar estimările din trecut au arătat că între 65% și 75% din mineritul de bitcoin din lume a avut loc în China – în principal în patru provincii chineze: Xinjiang, Mongolia interioară, Sichuan și Yunnan. Datorită energiei hidroelectrice, Sichuan și Yunnan sunt un fel de Mecca al energiei regenerabile, în timp ce Xinjiang și Mongolia interioară găzduiesc multe dintre centralele pe cărbune din China.

Scăderea numărului de mineri a început deja în Mongolia interioară. După ce nu a reușit să îndeplinească obiectivele de protecția mediului ale Beijing-ului, liderii provinciei au decis să le dea minerilor de bitcoin două luni pentru a pleca, acuzând că neîndeplinirea obiectivelor se datorează consumului excesiv al fermelor de bitcoin (fapt nedovedit).

Partenerul fondator al Castle Island Ventures, Nic Carter, spune că, deși nu este foarte clar cum va proceda China în perioada următoare, fiind posibilă o procedură care va avea loc pe mai multe etape. “Se pare că trecem de la declarația politică la implementarea efectivă într-un timp relativ scurt“, a spus el.

Modul în care se măsoară acest exod este analizând hashrate-ul, un termen din industrie folosit pentru a descrie puterea de calcul a tuturor minerilor din rețeaua Bitcoin.

Având în vedere scăderea hashrate-ului, pare probabil ca instalațiile să fie oprite în întreaga țară“, a continuat Carter, care crede, de asemenea, că, probabil, între 50% și 60% din întregul hashrate al bitcoin va părăsi în cele din urmă China.

Care vor fi noile locații ale minerilor de Bitcoin?

Datorită faptului că fermele mari de minerit concurează într-o industrie cu marje de profit reduse, în care singurul lor cost variabil este, de obicei, energia electrică, acestea sunt stimulate să migreze către cele mai ieftine surse de energie din lume.

Toate noile gazde miniere potențiale din occident pe care le cunosc au fost sunate în continuu“, a declarat Carter. “Minerii chinezi sau minerii care erau domiciliați în China se uită spre Asia Centrală, Europa de Est, SUA și Europa de Nord“.

O destinație probabilă este vecinul de alături al Chinei, Kazakhstan. Minele de cărbune din această țară asigură o sursă de energie ieftină și abundentă. De asemenea, ajută și faptul că Kazakhstanul are o atitudine mai permisivă în ceea ce privește construcțiile, ceea ce este de bun augur pentru minerii care trebuie să construiască instalații pentru noile ferme de minerit într-o perioadă scurtă de timp.

Didar Bekbauov conduce Xive, o companie care oferă servicii de găzduire pentru minerii internaționali. Xive vinde, de asemenea, echipamente specializate pentru minerit.

Bekbauov spune că a încetat să mai numere minerii chinezi care l-au sunat să-l întrebe despre opțiunile de relocare, incluzând ferme relativ mici cu 15 unități până la ferme mari cu mii de unități de minare.

“Un miner ne-a spus că doar centralele electrice guvernamentale au restricționat mineritul, iar cele private vor continua să servească minerii de bitcoin. Dar cea mai mare parte a energiei electrice este generată de centralele electrice guvernamentale, așa că minerii vor trebui să se mute oricum. Acest lucru îi face nesiguri și disperați să găsească alte locații cel puțin la fel de fezabile.”

Didar Bekbauov

Rămâne de văzut dacă Kazakhstanul este o destinație sau doar o escală într-o migrație mai lungă spre vest.

Arvanaghi este optimist în ceea ce privește America de Nord și crede că hashrate-ul de acolo va crește în următoarele luni.

Texasul nu numai că are cea mai ieftină energie electrică din SUA, dar și unele dintre cele mai ieftine de pe glob”, a spus el.De asemenea, este foarte ușor să înființezi o companie minieră… cu condiția să ai 30 de milioane de dolari, 40 de milioane de dolari, poți deveni un miner de top în Statele Unite.

Portofelul Ledger a făcut un upgrade major

În sfârșit putem folosi tokenuri DeFi în siguranță, pe unul dintre cele mai sigure portofele hardware din lume, Ledger. Poate că nu este cel mai bun moment, piața fiind în cădere, însă nu trebuie să uităm că tocmai când piața a căzut cu 50-70% este un moment bun de acumulare, când token-urile DeFi sunt ieftine și costurile de transfer (gas fee) pe rețeaua Ethereum au scăzut enorm (la doar $3-$5 în ultimele zile).

Practic, poți face swap cu numeroase token-uri DeFi prin intermediul ParaSwap, care este integrat cu Ledger Live, și care suportă peste 20 de exchange-uri descentralizate (DEX) printre care Uniswap, SushiSwap, Bancor, 0x, Balancer și multe altele, în timp ce token-urile tale rămân în siguranță pe portofelul Ledger.

Acum poți cumpăra criptomonede direct din portofelul Ledger

Dacă ai un portofel Ledger, nu mai ai nevoie nici măcar de conturi pe exchange-uri, pentru că Ledger tocmai a făcut un contract cu Coinify și Wyre pentru a permite cumpărarea de crypto direct din Ledger Live (aplicația cu care vine portofelul hardware). Nu toate țările sunt eligibile însă România este pe lista țărilor eligibile.

Poți cumpăra criptomonede precum: BTC, ETH, USDT, LTC, DOGE, DOT, BCH, LINK, UNI, MKR, XLM, CEL. Iar dacă vrei un token de pe rețeaua Ethereum, trebuie doar să cumperi ETH și să faci swap așa cum am menționat la secțiunea anterioară, direct din Ledger Live prin ParaSwap.

Ce metode de plată sunt acceptate de Ledger?

Poți plăti cu cardul bancar sau prin transfer bancar către partenerul Ledger, Coinify. Practic, dacă vrei să cumperi și să faci HODL, nu va mai trebui să treci prin exchange-uri, tot procesul fiind posibil direct din Ledger Live.

Va trebui totuși să faci KYC (verificarea identității) pentru că partnerul Ledger este obligat să respecte această măsură.

Dacă vrei să afli mai multe despre portofele crypto citește și: https://criptomonede.info/ghiduri/cele-mai-bune-portofele-crypto/

Bitcoin testează nivelul de suport $31.000

Ieri un Bitcoin a coborât de la $35.750 la $31.168, iar astăzi taurii încă nu au reușit să-și revină. Puterea urșilor pare foarte mare. Pe fondul exodului minerilor, presiunea de a vinde este din ce în ce mai mare. Nu știm încă la ce preț se va închide ziua de astăzi, un factor foarte important pentru analiza unei posibile reveniri.

Să nu uităm că prețul poate cădea la $30.000 unde taurii pot relua controlul.

Analistul EXCAVO este optimist în privința prețului BTC pe termen scurt

Conform analistului Excavo, taurii vor reuși să-i înfrângă pe urși astăzi sau mâine, pornind un raliu crescător în următoarele 7 zile care va duce prețul între $38.000-$39.000, însă de acolo graficul va completa un tipar Head & Shoulders bearish și va coborî din nou.

Analiza se bazează pe 2 aspecte: o pană ascendentă (wedge bullish) pe care o putem vedea desenată de liniile neparalele care tind să formeze un triunghi incomplet, iar al doilea aspect este nivelul de suport albastru.

Cu toate acestea, majoritatea analiștilor la ora actuală sunt bearish și prezic o scădere a prețului sub $30K în viitorul foarte apropiat. Dar să nu uităm că piața acționează de cele mai multe ori contra majorității, așa că până la urmă, rămâne de văzut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *