Un Portofel Bitcoin din timpul lui Satoshi s-a reactivat după 9 ani. Robinhood va adauga portofele crypto în platformă.

Știrile crypto din ultimele zile ne-au surprins din nou și în această ediție vom afla despre planurile Robinhood de a ne face pe plac în sfârșit: ne va lăsa să deținem crypto pe bune în aplicația sa. Vom discuta și despre portofelul reactivat după 9 ani și ce înseamnă asta, dar și despre alte știri importante.

Piața a intrat din nou pe verde

După o zi de luni ”sângeroasă”, piața și-a găsit un bottom intermediar marți, astfel că moneda Bitcoin și-a revenit de la $39.600 la $44.300 astăzi (Joi, 23 Septembrie 2021).

S-a marcat nu nou nivel de suport la $40.642 și cotația Bitcoin se înscrie acum în canalul delimitat de 40K și 50K. În plus observăm o divergență bullish pe Stoch RSI (linia albastră) care sugerează o oboseală a urșilor și un potențial atac al taurilor spre 50K cu o rezistență intermediară la 47K.

Celelalte criptomonede sunt pe verde: ETH s-a reîntors peste prețul de $3000, prețul ADA e în jur de $2.2, prețul BNB își revine mai încet ($373) datorită concurenților precum Solana, al cărei preț oscilează în jurul lui $145. Prețul Tezos (XTZ) și LUNA au urcat cel mai spectaculos în ultimele 24h, înregistrând creșteri de 20%, respectiv 18%.

Un portofel cu 616 BTC s-a reactivat după 9 ani

Un portofel bitcoin care nu a fost folosit timp de aproape 9 ani s-a reactivat brusc duminica trecută. Portofelul care conține 616 BTC a fost creat în perioada în care Satoshi Nakamoto încă era activ în comunitatea crypto.

De când a fost folosit ultima oară valoarea portofelului a crescut în valoare de la $6.600 la peste $25 de milioane de dolari. Un astfel de portofel este de obicei considerat dormant fiind nefolosit aproape un deceniu, însă acesta se pare că are un proprietar.

Nu se știe al cui este, dar se poate specula că ar putea fi chiar unul din portofelele lui Satoshi. Deși cel mai probabil este unul din portofelele electronice ale cuiva care s-a hotărât să încaseze o parte din averea strânsă acolo.

Dacă într-adevăr proprietarul a încasat o parte din bani, este posibil să fi declanșat chiar acesta căderea de preț de luni și marți pentru că o vânzare BTC de milioane de dolari pe un exchange, ar putea produce o astfel de mișcare descendentă.

Dacă vrei să știi mai multe despre portofele citește și Cele mai bune portofele pentru criptomonede.

Ultra a lansat clientul de jocuri crypto care va concura cu Steam

Compania de jocuri pe blockchain – ULTRA, a lansat astăzi primul client de jocuri blockchain similar cu Steam. Îți poți crea un cont aici. Nu se pot juca încă jocurile pe platformă, dar portofelul este funcțional și cei care se înscriu mai devreme au șansă să câștige premii în UOS sau NFTs.

Jucătorii vor putea să cumpere/vândă jocuri, să le joace sau să facă bani pe marketplace sau din streaming, totul dintr-o singură platformă, folosind tokenul UOS sau criptomonedele fiecărui joc (dar toate în același portofel).

Ultra este în continuă expansiune, reușind să creeze legături interoperaționale între mai multe blockchain-uri, în special pe partea de NFT, urmând să se conecteze cu ecosistemul The Sandbox dar și cu blockchain-ul românesc ELROND.

Pentru mai multe detalii despre ULTRA și lansarea clientului de jocuri citește și ULTRA – platforma care va detrona Steam.

Robinhood implementează în sfârșit portofele crypto

Cea mai mare critică la adresa platformei Robinhood din partea a fost că utilizatorii nu au opțiunea să transfere și să retragă crypto direct din aplicația Robinhood, cu alte cuvinte nu aveau control asupra propriilor criptomonede… Un lucru scandalos la ora actuală când aproape toate platformele crypto îți oferă posibilitatea să retragi criptomonede când dorești.

La fel s-a întâmplat și cu Paypal care acum are deja un portofel complet, valabil și pentru depuneri dar și pentru retrageri (valabil doar în SUA și UK).

Peste jumătate din venitul tranzacțional al Robinhood a fost din tranzacțiile cu criptomonede în primul trimestru al anului 2021. Astfel că Robinhood va face tot ce poate pentru a reintra în grațiile utilizatorilor, însă miza este mai mare pentru că scopul principal este să obțină o bucată din cota de piață a platformei Coinbase care are demult un portofel crypto încorporat.

Piața NFT necesită reglementări după scandalul de pe OpenSea

NFT-urile sunt cool, ne plac și spațiul se dezvoltă din ce în ce mai mult, dar trebuie să recunoaștem că nu există nicio autoritate, iar vendorii de NFT-uri sunt într-un adevărat vest sălbatic.

După scandalul demiterii lui Nate Chastain de săptămâna trecută, se pune problema unei autorități care poate supraveghea o platformă precum OpenSea, să nu se creeze abuzuri similare.

Pentru cei care au ratat povestea, Nate Chastain a cumpărat NFT-uri pe ascuns știind dinainte că acestea vor fi listate pe prima pagină a platformei OpenSea și că va putea să le vândă la un preț mai mare. Poziția sa în management, a fost abuzată și folosită pentru o practică ilegală (front-running) folosită în trecut de brokerii de acțiuni care aflau dinainte ce stoc urmează să fie cumpărat și-l cumpărau înainte de a-l vinde.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *