Analiză Bitcoin Astăzi – 14 Ianuarie 2020

Astăzi, cursul BTC/USD a atins cea mai mare valoare din ultimele două luni, ajungând la $8,606. Creșterea a fost explozivă, moneda digitală apreciindu-se cu peste $500 într-o singură zi și mai mult de 70% din creștere producându-se în doar 4 ore.

Analiza BTC/USD intraday (4h) cu Elliott Waves și Relative Strength Index (RSI)

Pe graficul de 4 ore (intraday), putem vedea mai bine cele cinci valuri din analiza Elliott Waves. Valul 3, a culminat cu prețul de $8,442 din 8 Ianuarie, după care a urmat o depreciere până la $7,676 care a marcat începutul valului 5. Acest ultim val nu s-a terminat încă, urmând să mai crească.

Pe indicatorul RSI (Relative Strength Index), observăm o divergență negativă, care anunță că urmează o inversare de trend în următoarele 24 de ore. Ceea ce coincide și cu epuizarea celor 5 valuri și continuarea unei serii de valuri corective cu deprecierea prețului.

Preț Bitcoin Astăzi

Astăzi, marți 14 Ianuarie 2020, prețul de deschidere a fost de $8,096. Dar, în următoarele 4 ore, prețul a crescut cu $100 pe oră, iar în următoarele 4 ore s-a stabilizat după ce vârful de $8,606 a fost atins.

La jumătatea zilei, prețul bitcoin oscila între $8,450 și $8,500 cu o volatilitate mică. Însă, ne așteptăm să crească volatilitatea și să fie depășit vârful zilei, înainte să se schimbe trendul.

Ce urmează ?

În următoarele 12 ore este probabil să avem un vârf stabilit. Fie că este vorba de cel de la $8,606 sau unul nou.

Analiza BTC/USD pe perioadă de 3 zile (3D) pe Bitmex

Pe acest grafic, în care prețul încă nu sărise, putem vedea zona de rezistență unde vom avea respingerea. Rezistența se formează la linia superioară a canalului descendent pe termen lung. De asemenea avem două Medii Mobile care se încrucișează într-un Death Cross (semnal de depreciere). Mai exact MA 100 și MA 200 (MA=Moving Average).

Probabilitatea este mică să depășim $9,000. Cel mai probabil vom avea un vârf între $8,600 și $8,800 dacă nu cumva vârful s-a marcat deja, urmând ca prețul să coboare pe parcursul săptămânii.

În privința unei aprecieri a prețului BTC deasupra canalului descendent șansele sunt mici. Cele două medii mobile acționează și ele ca rezistență, îngreunând și mai mult efortul cumpărătorilor. Așa că, dacă va exista un breakout, acesta va necesita mai multe zile de încercări până să spargă zona de rezistență.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *