Predicție Ethereum (ETH) în 2020

Imagine cu monede Ethereum

Ethereum este de câțiva ani buni cea mai puternică criptomonedă după bitcoin. Dacă ești printre cei care cred în acest proiect ambițios, ți-am pregătit câteva informații care să-ți răspundă la întrebări precum: care va fi prețul maxim al monedei Ethereum în 2020?

Dacă ești printre cei care nu sunt familiarizați cu ETH, trebuie să știi că dacă investeai $100 la începutul lui 2016, ai fi avut $100,000 la sfârșitul lui 2017.

Înainte de toate, nu uita că o predicție de preț nu îți poate garanta un câștig. Multe predicții, deși bine argumentate, nu se adeveresc, pentru că piața este formată din foarte mulți factori și nu putem să ținem cont de toți acești factori în același timp pentru că mulți sunt necunoscuți și/sau prea greu de măsurat. Însă putem formula o predicție cu o probabilitate decentă (peste 50%), care să îți dea o idee despre direcția prețului.

Se va lansa Ethereum 2.0 aka Serenity

Evenimentele din presă legate de ETH pot avea un impact în preț, conform analizei fundamentale, efectul fiind direct proporțional cu importanța evenimentului. De aceea considerăm că acest upgrade va avea un impact major dacă lansarea sa va fi un succes.

Echipa lui Vitalik Buterin a anunțat lansarea proiectului Ethereum 2.0, anul acesta. Supranumit Serenity, acest upgrade de proporții rezolvă mai multe probleme pe care le avea criptomoneda. Cea mai importantă fiind scalarea. Cu Serenity, va fi introdusă tehnologia de sharding, care are capacitatea de a divide un nod de rețea în mai multe bucăți (shards) ca să valideze mai multe tranzacții simultan. Se estimează atingerea unei viteze de peste 10,000 de tranzacții pe secundă.

O altă schimbare majoră adusă de Serenity este trecerea de la PoW (Proof of Work) la PoS (Proof of Stake).

”Ethereum cu Proof of Stake, există! Funcționează! Serenity este gata de prima fază. Anul acesta vom vedea faza 0 a proiectului Ethereum 2.0 avansând spre faza 1 cu lansarea sharding-ului. Din acel moment, va fi start joc!” a declarat cu entuziasm Andrew Keys, unul din partenerii de la Consensys (firmă care dezvoltă aplicații pe platforma Ethereum).

În același timp, Vitalik Buterin ne-a confirmat că tranziția de la ETH 1.0 la 2.0 vine cu provocări majore, de aceea se va face probabil un hard fork, iar cele 2 variante de Ethereum vor coexista chiar și 2 ani, înainte să fuzioneze.

Momentan, lansarea Ethereum 2.0 nu se știe dacă va avea un impact pozitiv asupra prețului. Orice problemă care apare la lansare, orice amânare, orice eroare tehnică, va avea efecte negative asupra comunității și implicit asupra prețului. În același timp, tabăra este împărțită între susținătorii Ethereum 1.0 bazat pe PoW și susținătorii Serenity bazat pe PoS. Dar este cert faptul că o lansare fără probleme, va genera un sentiment pozitiv care va impacta prețul.

Analiză Tehnică Ethereum în 2020

Indexul lichiditații ETH comparat cu cel al BTC în funcție de ROI. Sursa: Twitter/Cryptowolf

Analistul CryptoWolf, a scris pe Twitter acum cateva zile: ”Ethereum va fi investiția deceniului.”, prezentând acest grafic, în care putem vedea indexul lichidității în primii ani după lansarea fiecărei monede împreună cu ROI-ul obținut. Analistul sugerează că dacă evoluția creșterii ETH este atât de similară cu a BTC în primii 4 ani de la lansare, având și ROI mai mare, oare cum va arată ETH după încă 4 ani? Mai ales că ETH deja a atins un preț uriaș în 2017, după 2 ani de la lansare, care ar echivala cu modestul BTC din 2011. Deci, dacă ETH (graficul roșu) continuă traiectoria deasupra graficului BTC, într-un an, ar trebui să ajungă la un ROI mai mare decât cel din 2017.

Graficul ETH/USD pe perioadă 2W (2 săptămâni) care arată tendința cursului Ethereum la începutul lui 2020

Pe acest grafic, putem observa trendul ascendent din ultimul an. Prețul Ethereum păstrează linia de suport albastră încă de la începutul lui 2019. Atunci, cursul a pornit de la un bottom ($100 în ianuarie 2019) iar apoi a crescut puternic în prima jumătate a anului. Anul 2020 a început cu un bottom mai ridicat decât cel din 2019 ($134 în ianuarie 2020), ceea ce ne indică automat că suntem într-un trend ascendent cu bottom-uri crescătoare, urmând ca în 2021 să ne așteptăm la un al treilea bottom și mai ridicat.

Pe graficul de sus, putem observa nivelul de $153.25, care la momentul scrierii acestui articol a fost deja spart (prețul ethereum în momentul de față fiind de $164). Iar dacă prețul se menține peste acest nivel, vom avea o creștere la următoarea rezistență de la $189.96 putând ca în primăvară să treacă de $275.

Concluzii – Preț Ethereum

2020 va fi un an foarte ocupat pentru Ethereum. Upgrade-ul Serenity, chiar dacă nu va avea un impact imediat asupra monedei ethereum, poate avea efecte pozitive întârziate, spre sfârșitul anului.

Din punct de vedere al analizei tehnice, dacă în 2019 am avut un vârf de $364.49 și anul acesta se anunță mai bullish decât anteriorul, ne putem aștepta la un vârf de $400 în 2020. Varianta optimistă fiind depășirea pragului de $500, cu condiția ca halving-ul din bitcoin să producă același efect ca acum 4 ani.

Să nu uităm că BTC influențează tot ecosistemul criptomonedelor, și dacă am arătat aici că sunt șanse să crească Bitcoin în a doua jumătate a anului, atunci și ETH va avea de câștigat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *