Piața crypto a crescut dar criptomonedele alternative nu și-au mai revenit din 2017

Astăzi și ieri, piața crypto a crescut considerabil și din nou Bitcoin-ul este cel care conduce valul de creștere. În ultimii doi ani, criptomonedele alternative (altcoins) au tot încercat să recâștige din capitalizarea de piață în detrimentul frățiorului lor mai mare, Bitcoin-ul, și cu toate acestea încă nu au reușit să-și revină.

Bitcoin – Liderul suprem

Din 2017 până în prezent, au fost doi ani grei pentru criptomonedele alternative. Cele mai multe dintre ele sunt apreciate la doar 10-20% din valoarea lor de acum 2 ani și nu se știe dacă se vor mai recupera prea curând.

Una din explicații este că, în general, oamenii au mai multă încredere în bitcoin. Este cea mai veche criptomonedă, cea mai sigură, cu rețeaua cea mai extinsă și este cea mai menționată în presă.

Volatilitatea bitcoinului a scăzut de-a lungul anilor, cu cât s-au alăturat mai mulți adepți. Bitcoin-ul este văzut ca o alternativă la aur (vezi corelația între BTC și aur) și dacă sunt evenimente care creează instabilitate politică în Orientul Mijlociu, spre exemplu, prețul acestuia se apreciază.

Pe de altă parte altcoin-urile sunt foarte multe, peste 5000 la ora actuală și multe dintre ele nu sunt de încredere. Este dificil să cercetezi fiecare proiect, să evaluezi o echipă de oameni despre care nu știi multe lucruri în afară de ce găsești în social media și pe forum-uri crypto. Foarte multe criptomonede nu sunt decentralizate, iar multe altele sunt vulnerabile la un atac de 51% datorită rețelei prea slabe.

O altă problemă este lichiditatea criptomonedelor alternative. Într-o piață a urșilor, puțini se încumetă să cumpere, iar când cumpără aleg varianta sigură, bitcoin.

Își vor reveni altcoin-urile ?

Șansele sunt bune, dar există o condiție: să crească bitcoinul. Acum 2 ani, criptomonedele alternative au crescut datorită creșterii BTC la care s-a adăugat entuziasmul noilor monede, în special Ethereum. Într-o piață a taurilor, altcoin-urile prosperă pentru că se știe că ROI-ul este mai mare la monedele mai mici, noi, inovatoare. Entuziaștii crypto decid să cumpere criptomonedele care le aduc cel mai mare profit, într-o piață a taurilor. În schimb într-o piață a urșilor, entuziaștii crypto sunt prudenți și pariază pe criptomoneda cea mai stabilă, ceea ce s-a întâmplat în ultimii 2 ani.

De aceea, este necesară o nouă piață a taurilor care va genera o creștere spectaculoasă și în altcoins. Iar anul acesta vom avea un nou halving în bitcoin, care poate determina începutul unei noi piețe ascendente (vezi mai multe despre bitcoin halving).

În concluzie, da, criptomonedele alternative își vor reveni la un moment dat, totul depinzând de fratele lor mai mare, însă nu toate altcoin-urile vor supraviețui, iar cele care vor reuși, vor avea nevoie de muncă multă de convingere ca să fie cumpărate cu prețurile din 2017 sau mai mult.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *