Previziuni criptomonede Aprilie 2021 și ultimele știri din lumea Crypto

Luna aprilie a început în forță continuând creșterea crypto de la sfârșitul lunii trecute, astfel că avem previziuni foarte optimiste pentru următoarele 30 de zile. Dar înainte să aflăm previziunile, hai să vedem împreună o sinteză a celor mai noi știri despre criptomonede.

UPDATE! Pentru cele mai noi previziuni intră AICI. Articolul pe care îl citești acum este din luna aprilie 2021, iar lumea crypto evoluează cu o rapiditate uluitoare, așa că ultimul articol este aici: Previziuni criptomonede.

Paypal anunță plățile în crypto la comercianți

Dacă în toamnă Paypal a anunțat integrarea criptomonedelor în contul utilizatorilor americani, acum câteva zile au dat drumul în sfârșit și la plățile la comercianți (crypto payments for merchants). Cetățenii americani, vor putea să cheltuiască bitcoinii din contul Paypal la peste 29 de milioane de comercianți. Această știre extrem de bullish a ajutat la creșterea bitcoinului din ultimele zile, de la $55.000 la $59.000. Paypal a integrat în afară de bitcoin și litecoin, ethereum și bitcoin cash. În România încă nu putem cumpăra crypto în contul de Paypal, însă, sunt șanse mari să putem face asta în cea de-a doua jumătate a anului când Paypal va deschide funcționalitatea crypto și pe plan internațional.

Cei 4 giganți din audit intră în crypto

Cele mai mari firme de contabilitate și audit din lume, respectiv Deloitte, Ernst & Young, KPMG și PwC, au început să să-și creeze sisteme pentru auditarea criptomonedelor și capitalurilor specifice tehnologiei blockchain. Acest pas înainte a fost determinat de un sondaj realizat de Forbes anul trecut, prin care clienții celor 4 mari companii au declarat în proporție de 79% că se așteaptă de la auditorii lor să poată evalua și audita criptomonede. Această știre este extrem de bullish și ne arată că foarte multe firme își doresc să adopte criptomonedele.

Morgan Stanley și FED fac declarații bullish

Banca de investiții Morgan Stanley a declarat luna trecută că va oferi accesul anumitor investitori la 3 fonduri prin care aceștia vor putea deține bitcoin. Această declarație este suprinzătoare din partea lor pentru că în trecut cei de la Morgan Stanley au criticat criptomonedele.

Jerome Powell, directorul FED (US Federal Reserve), a anunțat luna trecută că inflația va continua să crească, ceea ce înseamnă indirect că e timpul să investim în acțiuni pe bursă și criptomonede. Atâta timp cât dolarul continuă să se devalorizeze, oamenii caută cu disperare alte active în care își pot investi banii, iar criptomonedele sunt mai atrăgătoare decât acțiunile datorită creșterilor parabolice din timpul pieței ascendente (bull market).

Michael Jordan investește milioane în firma de NFT-uri

Dapper Labs, firma din spatele criptomonedei FLOW și al proiectului NBA Top Shot a primit o nouă rundă de investiții acum câteva zile, în valoare de 305 milioane de dolari. Printre investitori se numără și Michael Jordan și Kevin Durant iar valoarea firmei este estimată la 2,6 miliarde de dolari.

Compania a vândut un volum de peste 500 de milioane de dolari de NFT-uri în doar câteva luni, în special prin proiectul NBA Top Shot și urmează să lanseze și un proiect legat de lupte MMA în colaborare cu UFC (Ultimate Fighting Championship). Dacă vrei să afli mai multe despre NFT-uri citește și Ce sunt NFT-urile.

THETA și Filecoin sparg în premieră topul primelor 10 criptomonede

Theta a reușit să intre în top 10 pentru prima oară acum o săptămână. Theta este o platformă video, un fel de youtube pe blockchain și token-ul său valora numai $3 la sfârșitul lui februarie, crescând considerabil până la sfârșitul lui martie când a atins $13. Chiar dacă între timp a căzut din top 10, ne așteptăm la o revenire pe parcursul lunii aprilie.

Dar ce este cu Filecoin? Cum se poate ca o criptomonedă veche din 2014 să redevină populară în 2021, mai ales cu atâta concurență din partea proiectelor noi? Filecoin este moneda din spatele proiectului IPFS (InterPlanetary File System) prin care poți folosi spațiul de pe harddisk-ul altcuiva pentru a stoca fișiere. O altfel de găzduire web distribuită pe multe computere din toată lumea. Secretul succesului Filecoin din ultimele zile este că multe NFT-uri sunt create folosind IPFS, iar explozia NFT-urilor a mărit considerabil utilitatea Filecoin. În plus, Filecoin a fost adăugat în fondul Grayscale la jumătatea lunii trecute, permițând investitorilor să cumpere prin intermediul managerilor de fonduri. Astfel că în prima zi din luna aprilie, Filecoin a crescut cu peste 40% și a înlocuit Litecoin pe poziția a 9-a din top. Între timp Litecoin și-a revenit, dar Filecoin probabil va urca din nou, cât de curând.

Binance Coin se reîntoarce pe locul 3 lăsând ADA și DOT în urmă

Moneda BNB s-a reîntors la prețuri de peste $300 datorită Binance Smart Chain. Proiectul este din ce în ce mai popular în zona DeFi, datorită exchange-ului Pancake Swap care se află pe Binance Smart Chain. Prețul gazului de pe Ethereum a rămas în continuare ridicat și de aceea pe Uniswap o tranzacție costă $80 în schimb pe Pancake Swap costă numai $1. De aici și nevoia crescută de BNB pentru a folosi Pancake Swap.

Elon Musk pompează prețul DOGE cu o glumă de 1 Aprilie

Elon Musk a scris pe twitter de 1 Aprilie că va duce o monedă Dogecoin pe lună, ad literam. Speculatorii au apreciat reclama gratuită și au cumpărat criptomoneda care s-a apropiat din nou de 6 cenți.

Previziuni Criptomonede – Bitcoin la $90.000 în Aprilie

De ce $90.000? De ce nu 70K sau 80K? Acestea sunt întrebări valide și într-adevăr, din 10 mii în 10 mii avem câte un prag psihologic de depășit pentru că ne plac cifrele rotunde, însă analiza tehnica ne arată mai mult de atât.

După cum vedem în graficul de mai sus, suntem pe o linie ascendentă (galbenă) de la jumătatea lunii februarie care a acționat ca suport la sfârșitul lui februarie și în a 3-a săptămână din martie. Pe de altă parte, avem o rezistență formată din zona mov între 58K și 61.8K, linia orizontală galbenă marcând ATH-ul (61.8K). Linia galbenă oblică împreună cu rezistența (orizontala), formează un triunghi ascendent care are un target între 86K și 90K. Cu alte cuvinte, dacă prețul bitcoin sparge ATH-ul de la 61.8K există șanse foarte bune să ajungem la target-ul triunghiului ascendent de aproximativ 90K, în câteva săptămâni.

Triunghiul nu este încă complet și putem avea două scenarii: bullish și super-bullish. Cel bullish presupune încă o testare în zona 54K-55K, deci o cădere temporară urmată de un breakout în a doua parte a lunii care ne duce spre 90K. Scenariul super-bullish presupune că nu mai coborâm la 55K ci spargem ATH-ul direct, însă înainte de a-l sparge probabil vom avea o perioadă de consolidare în care prețul va stagna câteva zile.

Criptomonede cu potențial în Aprilie 2021

Dacă Bitcoin va urca spre 90K, ne putem imagina ce creșteri vor înregistra celelalte criptomonede, însă unele par mai promițătoare decât celelalte.

Cardano (ADA)

Rețeaua Cardano este într-o dezvoltare continuă și ne așteptăm la lansarea Mainnet-ului Goguen care aduce în sfârșit funcționalitatea de smart contracts. Chiar dacă se practică cumpărarea ADA pe Testnet și vinderea pe Mainnet, totuși pe parcursul lunii Aprilie, o lansare de o asemenea importanță va genera o reacție în lanț de știri bullish cu fiecare proiect nou care începe să folosească rețeaua.

Binance Coin (BNB)

Astăzi, BNB a spart fostul ATH de $348 și se află în price discovery (zonă în care prețul urcă fără rezistență) ne așteptăm să continue să urce pe parcursul lunii aprilie, mai ales că problema gazului pe Ethereum nu a fost ameliorată și nu există nici soluții alternative în viitorul apropiat care să fie mai practice decât Binance Smart Chain.

Solana (SOL)

O infrastructură de blockchain-uri mult mai scalabilă decât Ethereum. Solana este încă un posibil înlocuitor al ETH cu potențial pe zona DeFi și NFT-uri care s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni performeri ai anului, în această categorie, crescând de la $0.55 în ianuarie la $19.5 zilele trecute.

Enjin Coin (ENJ)

Enjin este unul din cele mai mari proiecte de gaming din crypto și a anunțat acum câteva zile lansarea unui layer-2, numit Efinity, construit pe Polkadot, care va permite evitarea gazului scump de pe Ethereum. În același timp, va introduce un mecanism de staking pentru Enjin Coin spre sfârșitul anului.

BitTorrent (BTT) și Tron (TRX)

Ambele proiecte sunt reprezentate de același om, Justin Sun, și au înregistrat creșteri mari într-o perioadă foarte scurtă de timp. Tron a oscilat între 4 și 5 cenți în luna martie, însă ieri a urcat la 8 cenți. BTT a reușit performanța să crească de 5 ori în doar două săptămâni, de la jumătatea lui martie până acum, în momentul de față fiind la ATH și nu dă semne de încetinire.

Safemoon

Un proiect care s-a lansat abia luna trecută și care dorește să cutremure lumea DeFi. Token-ul valorează foarte puțin ($0.0000004 la momentul scrierii articolului) și are un potențial de creștere enorm. Proiectul constă într-o rezervă de lichiditate cu un mecanism mai puțin obișnuit care descurajază speculatorii și încurajază investitorii pe termen lung, practic favorizează hodlerii, taxând vânzătorii cu 10%, o taxă care este redistribuită la hodleri.

Fiind un proiect foarte nou, nu poate fi cumpărat direct de pe un exchange, însă poți cumpăra safemoon astfel: cumperi BNB de pe Binance, îi transferi pe Trust Wallet de unde trebuie să-i convertești în Smart Chain iar apoi poți cumpăra cu ei safemoon din pancake swap (din tab-ul dApps).

Și multe altele…

Sunt foarte multe proiecte bune care pot crește decent luna aceasta, mai ales dacă bitcoin marchează vârfuri noi, însă neavând loc să le expunem pe toate separat, le vom enumera aici: DOT, LINK, ADA, LTC, CAKE, KLAY, LUNA, EOS, AAVE, MIOTA, FTT, XTZ, KSM, AVAX, ALGO, XEM, CHZ, EGLD, MKR, SNX, GRT, ZIL, SUSHI, MATIC, BAT, MANA, SC, DENT, YFI, FLOW, UOS, UNI, HOT, TFUEL.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *