Top criptomonede populare în Martie 2021

Cea mai populară criptomonedă este desigur – Bitcoin, însă pentru începutul acestei luni avem altcoins care au făcut furori, aducând câștiguri considerabile într-o perioadă scurtă de timp. Un fapt notabil despre criptomonedele care s-au remarcat în ultima săptămână este că mai multe dintre acestea au legătură cu gaming-ul.

1. Enjin Coin

Cu o creștere de peste 114% în ultima săptămână, Enjin continuă să fie pe val, venind cu o știre foarte bullish – lansarea JumpNet – care va ajuta cu scalabilitate și cu reducerea costurilor la tranzacții în propriul ecosistem. Pentru cei care nu știu, enjin este o platformă de jocuri indie (create de independenți, nu de companii mari) bazate pe NFT-uri.

2. Flow

Un alt proiect de gaming, cu parteneri precum CryptoKitties, Flow a crescut cu 85% datorită popularității aduse de NBA prin proiectul Top Shots. Acest proiect a explodat după succesul NFT-urilor cu baschetbaliști, care au atins un volum total de vânzări de peste $230 milioane de dolari. Flow pare că de-abia a început să crească, pentru că UFC (Ultimate Fightning Championship) urmează să lanseze o campanie similară cu NBA în curând.

3. Theta și Theta Fuel

Theta este un fel de youtube pe blockchain. Theta Fuel, al doilea token al proiectului (folosit precum ETH gas) a urcat 89% în ultima săptămână, după ce Sony Europa a intrat în parteneriat cu Theta. Token-ul principal (THETA) a înregistrat și el o creștere de 47%.

4. Decentraland

Un al treilea proiect de gaming din top, reprezentat de token-ul MANA, care a crescut cu 48% în ultima săptămână. Decentraland este un joc 3D care se poate juca în browser, unde poți cumpăra parcele de teren pentru a le dezvolta și monetiza.

5. Basic Attention Token

BAT este token-ul distribuit de browser-ul Brave și a avut o creștere de 34% în ultima săptămână. Ieri a apărut știrea că echipa Brave lucrează la un motor de căutare focusat pe confidențialitate care are potențialul să ia o mică parte din cota de piață a colosului Google.

6. Cardano

Deși mai mult a scăzut în ultima săptămână, ADA s-a luptat cu BNB pentru locul 3 și pentru scurt timp a câștigat poziția. deși acum se află pe locul 4. La sfârșitul lui februarie a înregistrat un nou vârf de $1.48 și este pe buzele tuturor investitorilor crypto.

7. DOGE

Cu toate că mai mult a stat pe loc în ultimele zile, moneda Doge este extrem de populară datorită lui Elon Musk care continuă să o menționeze pe twitter.

8. Uniswap

UNI a crescut cu 20% în ultima săptămână, fiind criptomoneda cu cea mai mare creștere din top 10 market cap.

9. Ripple

Deși nici nu a crescut nici nu pare că are șanse să crească, XRP a câștigat noi fani după știrea de ieri, în care aflăm că președintele Ripple a cerut anularea procesului intentat de SEC (Securities and Exchange Commission). Speculând că procesul va fi anulat, numeroși investitori se așteaptă la o creștere explozivă a monedei, care nu a avut șansa să se aprecieze în ultimele luni, precum celelalte criptomonede.

10. Chiliz

Cu o creștere de 128%, moneda Chiliz (CHZ) este mai puțin cunoscută, însă a câștigat teren în momentul în care a anunțat că va investi $50 milioane de dolari în extinderea proiectului. Chiliz este o platformă care leagă parteneriate cu cluburi sportive pentru a oferi token-uri fanilor.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poate interesa și: Ce criptomonede să cumperi în 2021.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *