Predicții criptomonede luna IUNIE – A venit piața urșilor sau e doar o perioadă de acumulare?

În prima săptămână din iunie prețul BTC nu a mai putut atinge $40.000, astfel că vârful săptămânii a fost de $39.476 pe Binance, înregistrat joia trecută. Un vârf mai scăzut denotă un trend descendent însă față de săptămâna trecută când am înregistrat un vârf de $40.841, diferența este foarte mică, ceea ce ne indică mai degrabă un trend orizontal, plat, care poate fi asociat unei perioade de acumulare. De aceea, ne așteptăm ca majoritatea criptomonedelor să-și revină în luna iunie.

După cum observăm pe grafic, avem o linie de suport roșie la $30.185, o zonă de suport mov între 30.000 și 34.000, apoi două direcții posibile, reprezentate de săgețile colorate cu roșu respectiv verde.

A început piața urșilor?

Un bear market este posibil să fi început, însă atâta timp cât ne menținem deasupra suportului, ne putem aștepta la o revenire. Cu toate acestea, dacă urșii câștigă lupta, prețul BTC va scădea sub $30.000 cu următoarea țintă la $24.000. Spike-uri sub $30.000 sunt posibile și într-un scenariu bullish, atâta timp cât piața își revine rapid (în cel mult o zi).

Cât mai scad criptomonedele?

Dacă prețul BTC scade sub $30.000 și se menține acolo mai multe zile, ne putem aștepta că intrăm într-o iarnă crypto, un bear market care poate dura de la câteva luni la 1 an, asemănător cu cel din 2018, însă tiparele nefiind niciodată identice, ne putem aștepta și la alte variații, spre exemplu, în 2014 a existat un al doilea vârf, după ce prețul s-a prăbușit în toamna lui 2013. Deci nu excludem scenariul în care vom avea 2 vârfuri și în acest ciclu.

Să vând sau să mai aștept?

Dacă deții criptomonede și nu vrei să le vinzi pe pierdere, le poți ține pe termen lung, cel puțin până la următorul ciclu de bull market, la un an după înjumătățire (2025).

Ca să afli mai multe despre ce să faci în această situație citește și CE FACI CÂND CADE PIAȚA. Iar dacă vrei să profiți de căderea prețului, citește și CUM FACI PROFIT CÂND PREȚUL SCADE.

O posibilă acumulare de criptomonede

Atunci când din ce în ce mai mulți încep să creadă că e bear market, piața se mișcă fix contra lor. Așa funcționează piața, mergând contrar majorității traderilor. Deci să nu ne mirăm dacă prețul va exploda și va sfida analizele aparent realiste.

Ce înseamnă perioada de acumulare?

Faza de acumulare este un moment în care trendul este orizontal, iar investitorii importanți cumpără la nivelul de suport. La fel cum se întâmplă acum, cu zona 30.000-34.000. Așa cum vedeți pe graficul inițial, în zona mov de suport sunt doar ”codițe” nu și corpuri de lumânări (candlesticks). Acest lucru denotă o zonă de respingere din partea taurilor, care nu lasă prețul să staționeze prea mult în această zonă, urcându-l mai sus.

Perioada de acumulare este o expresie folosită în ciclurile Wickoff, unde după un dump (vezi căderea de la $60.000 la $30.000 din graficul inițial) urmează o stabilizare, un trend plat care corespunde acumulării. Perioada aceasta este urmată de un pump, de obicei o întoarcere la nivelele anterioare (în cazul nostru, o revenire la $60.000). Desigur că ciclurile Wyckoff sunt o simplificare, însă reprezintă un scenariu valabil în situația actuală.

Cine acumulează crypto? Cumva Elon Musk?

Nu este un secret faptul că Elon a cumpărat fix în zona marcată cu mov, la prețuri între $30.000 și $34.000 iar dacă BTC ar coborî sub nivelul de suport, compania Tesla ar înregistra pierderi. De aceea putem presupune că Elon acumulează în continuare.

Unele companii și jucători importanți au așteptat un moment ca acesta, în care piața crypto are o cădere de cel puțin 50%, ca să poată cumpăra. Cel mai bun moment pentru a cumpăra bitcoin este atunci când atenția oamenilor este scăzută, piața este plictisitoare, și puțini se gândesc să cumpere.

Mai mult decât atât, piața ar fi putut fi manipulată de balene pentru a obține un preț redus când intră din nou în crypto. Să nu uităm de mesajul anonim de pe platforma 4chan, când s-a prezis cu o zi înainte că piața va cădea și-și va reveni.

Și dacă de fapt… Tesla va face DUMP?

Este posibil și acest scenariu, însă compania ar vinde pe zero sau în pierdere, ceea ce nu este de dorit. Chiar dacă Tesla vinde, impactul va fi mai degrabă mediatic, pentru că sunt suficienți jucători în piață care pot cumpăra bitcoinii lui Elon Musk.

De ce e posibil să-și revină prețul Bitcoin?

Lasând la o parte balenele și speculațiile, putem observa graficul inițial în partea de jos. Acolo avem indicatorul Stochastic RSI, marcat cu ultimele 3 divergențe. După cum vedem ultimele 2 linii roșii de divergență bearish s-au îndeplinit, adică prețul a căzut ulterior divergenței. Însă acum avem o divergență bullish care prezice o creștere în următoarele săptămâni, sau mai repede.

Criptomonedele trec din mâinile slabe în mâinile puternice. De multe ori cu prețul banilor oamenilor de rând. Din păcate, buzunarele adânci dispuse să cumpere, folosesc presa pentru a induce frică (FUD) în investitorul retail (oamenii obișnuiți), făcându-ne să vindem pe pierdere, iar ei cumpărând astfel ieftin. Astfel că după ce masa critică a hodlerilor care vând datorită FUD-ului este depășită, prețul începe să crească din nou.

Predicție criptomonede în luna IUNIE

În cele mai multe cazuri, dacă BTC își revine, își revin și celelalte criptomonede. Astfel că vom menționa câteva din criptomonedele de top și la ce prețuri ar putea ajunge în iunie.

Predicție Bitcoin (BTC)

Faza de acumulare poate dura pe toată perioada lunii iunie, însă prețul Bitcoin se înscrie în momentul de față (vezi graficul inițial) pe traseul unui triunghi simetric. Acest triunghi pare că se va completa până la jumătatea lunii iunie, deci vom avea un breakout în acea perioadă.

Un triunghi simetric se poate sparge în ambele direcții (sus/jos) așa că avem predicție pentru ambele cazuri:

PREDICȚIE BTC BULLISH: $55.000

PREDICȚIE BTC BEARISH: $24.000

Predicție Ethereum (ETH)

Ethereum are un grafic mai bullish decât BTC, în sensul că triunghiul care se formează nu este unul simetric ci unul ascendent. Astfel, șansele de a crește sunt mai mari (desigur, doar dacă și BTC crește). Ținta triunghiului poate fi:

PREDICȚIE ETH BULLISH: $4200

PREDICȚIE ETH BEARISH: $1650

Predicție BNB, ADA, DOGE

După BTC și ETH urmează Binance Coin (BNB) care pare mai degrabă că formează o pană bearish (wedge) cu o țintă la $280, însă în scenariul bullish, BNB se reîntoarce peste $500.

Cardano (ADA), se mișcă asemănător cu ETH, formând un triunghi ascendent, cu țintă la $2.5 iar în scenariul bearish prevedem o revenire la $1.

Dogecoin va reveni la $0.50 în scenariul bullish, însă urșii îl pot trage la $0.20 în această lună, chiar dacă Elon nu vinde, ci prin simpla scădere a prețului BTC.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *