Ultimele știri Crypto (August 2021)

Ultimele știri crypto sunt corelate cu creșterea din ultimele săptămâni. Încă de la sfârșitul lui Iulie moneda Bitcoin a intrat pe un trend ascendent, crescând de la $29K până la $50K (ieri). Optimismul pieței a generat un val de știri bullish care pot împinge criptomonedele către un nou ATH anul acesta.

Visa a cumpărat un NFT: Crypto Punk

Uriașa companie de cărți de credit a cumpărat un NFT (vezi ce sunt NFT-urile) în valoarea de $150.000 USD. Acest lucru a întors foarte multe capete, în primul rând pentru că nimeni nu se aștepta ca Visa să cumpere un NFT, mai degrabă Bitcoin sau Ethereum, iar în al doilea rând pentru că a cumpărat un CryptoPunk (unul dintre cele mai populare tipuri de NFT-uri), când putea să cumpere un NFT artistic (precum cele făcute de Beeple) sau să-și creeze propria colecție de NFT-uri (vezi cum poți să creezi un NFT).

Visa a cumpărat NFT-ul pe fondul urcării BTC la $50.000, în timp ce volumul NFT-urilor tranzacționate pe OpenSea (cea mai populară platformă de NFTs) a depășit recordul de 1 miliard de dolari luna aceasta. Prețurile NFT-urilor continuă să crească, iar cererea este din ce în ce mai mare pe rețeaua Ethereum.

Paypal aduce criptomonedele în Anglia

Așa cum au anunțat anul trecut, cei de la Paypal au adus în sfârșit integrarea crypto și în Europa, deocamdată doar în Regatul Unit. Până acum serviciul era disponibil doar în Statele Unite ale Americii, dar de săptămâna aceasta, britanicii pot cumpăra/vinde, depozita sau retrage criptomonede precum Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash.

Această veste ne privește și pe noi, pentru că suntem cu un pas mai aproape de activarea serviciului crypto prin Paypal și în România. Scopul Paypal este să acumuleze din cota de piață oferită de companii precum Revolut care deja au integrare crypto.

După ce a furat $600 milioane, i-a returnat înapoi

Hackerul care a spart Poly Network luna aceasta, a returnat și ultima tranșă de 200 de milioane din banii furați. Cu toate acestea, au mai rămas $33 de milioane de dolari blocați într-o adresă de Tether. Acești bani au fost blocați chiar de compania Tether, ca să împiedice hackerul să-i transfere.

Europa lansează BTC Futures în timp ce SUA întârzie ETF-ul

Un ETF este un produs care poate fi vândut direct pe bursă și există o cerere uriașă pentru un ETF bazat pe Bitcoin, însă americanii încă nu l-au aprobat iar amânarea acestuia este inevitabilă. Europa profită de ocazie să lanseze propriul produs (ETP) care promite același lucru ca ETF-ul american: tranzacționarea unui produs bazat pe Bitcoin pe bursă, fără să trebuiască să deții Bitcoin.

Primul BTC Futures din Europa se va lista pe bursa din Viena în luna septembrie.

Noi legislații crypto în SUA

Congresul american a aprobat mai multe legi care au efect direct asupra criptomonedelor, în special stablecoins și monede precum Diem (fosta Libra) de la Facebook. Scopul fiind să fie ținute în frâu, în favoarea dolarului digital.

În același timp, se relaxează legislația pentru crearea unei infrastructuri crypto, în sensul că vor putea intra mai mulți dezvolatatori blockchain pe piață, plus intermediari și servicii conexe fără nevoia unei licențe de transmițător de bani, precum au nevoie exchange-urile.

Sondaj: Criptomonedele vor înlocui FIAT în 10 ani

Conform ultimului sondaj blockchain realizat de Deloitte pentru anul 2021, mii de directori și manageri din întreaga lume (Asia, Europa, Orientul Mijlociu, Americile) consideră că monedele virtuale vor înlocui banii actuali (FIAT) în următorii 5-10 ani. Această opinie este a unei majorități de 76% din persoanele participante la sondaj.

39% dintre aceștia consideră că viitorul tehnologiei blockchain este DeFi (vezi ce este DeFi).

Obstacolul cel mai mare în opinia participanților este reprezentat de amenințările cibernetice, cu alte cuvinte – hackerii. 71% din participanți exprimându-și această opinie.

Bitcoin va urca de la 50K la 60K pe nesimțite

Bitcoin a spart pragul de $50.000 mai devreme decât se așteptau cei mai mulți analiști. Aceștia considerau că am intrat într-un bear market prelungit și ne vom întoarce la $20.000. Dar acum întreaga piață crypto este la o capitalizare de $2.2 trilioane de dolari, practic a urcat cu 1 trilion de dolari într-o singură lună.

Elon Musk a declarat că a cumpărat și Bitcoin și Ethereum și Dogecoin. În același timp Cathie Wood a făcut numeroase comentarii bullish, iar zvonurile că gigantul Amazon ar putea intra în crypto se intensifică.

Cu toate că analiștii ne spun că BTC va mai coborâ la 48K sau mai jos înainte de un nou raliu către 60K, sentimentul este atât de pozitiv, încât următorul eveniment major ar putea declanșa un nou val euforic care să urce piața la cote noi (ATH).

Mai sunt doar câteva zile până la startul WSOT 2021

WSOT 2021 este un turneu internațional de crypto trading cu premii de 7.5 milioane de dolari care a început înscrierile încă de pe 18 august, însă traderii mai au încă timp să se înscrie până Sâmbătă – 28 august. Există și posibilitatea înscrierii târzii (până pe 4 septembrie) dar în acest caz, participanții pierd bonusul de $50 care se acordă doar celor care se înscrie până pe 28 august.

Aflați mai multe despre concurs aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *